'Gazeteciler Federasyonu 1. Başkanlar Kurulu Toplantısı'

Siirt'te "Gazeteciler Konfederasyonu 1. Başkanlar Kurulu Toplantısı" başladı.

Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesi Konferans Salonunda yapılan ve Türkiye'deki 8 federasyondan oluşan "Gazeteciler Konfederasyonu 1. Başkanlar Kurulu Toplantısı"nın açılışında konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, tüm Türkiye'nin çözüm sürecine destek vermesi gerektiğini söyledi.

Siirt'in son yıllarda hızlı bir kalkınma süreci içerisine girdiğini, fakat sosyo ekonomik gelişmişlik düzeyinde ülkenin son 10 ili içerisinde yer aldığını anlatan Tutulmaz, bölgedeki huzurun Türkiye'ye duyurulmasında gazetecilere büyük görevler düştüğünü belirtti.

"Tabi bunun en önemli sebebi çevrede ve özellikle de batı illerimizde buranın terör ve benzeri olumsuzluklarla anılmış olmasıdır. Eğer burayı bir barış adası, barış ve huzur toplumu haline getirebilirsek buranın kalkınmasında, sosyo ekonomik gelişmesinde büyük bir ivme kazanacağız" diyen Tutulmaz, huzur algısının toplumda yerleşmesi gerektiğini, bunu da öncelikle gazetecilerin sağlayabileceğini bildirdi.
- "AA üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor"
Anadolu Ajansı (AA) Kurumsal İletişim Uzmanı Bayram Altuğ da AA'nın son yıllarda yeni Türkiye ile yeni bir atılıma geçtiğini, dünyada ilk 5 ajans arasına girmeyi hedeflediğini kaydetti.

Dünyanın 85 ülkesinde temsilcilik, 57 ülkede AA'nın ofisinin bulunduğunu anlatan Altuğ, yeni Türkiye'de yeni bir ajans parolasıyla yola çıktıklarını, hedeflerinin 2020 yılında dünyanın en etkili ilk 5 ajansı arasına girebilmek olduğunu vurguladı.
"Şu an itibariyle AA dünyada ilk 8 ajans arasına girmiş durumda. Siirt'te, Van'da yapılan bir haber, çekilen bir fotoğraf dünyanın değişik yerlerinde ses getirebiliyor. En son 2 gün önce Van'da yerel bir muhabirimizin çektiği bir fotoğraf şu anda İngiltere'deki Daily Mail Gazetesi'nde yayınlanmış bulunuyor" diyen Altuğ, AA'nın yeni dönemde Kürtçe yayıncılığa büyük önem verdiğini aktardı.
Altuğ, 29 Mayıs'ta Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa "Kürtçe Habercilikte Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı" yaptığını anımsatarak, bu tür çalıştayların devam edeceğini bildirdi.
Çözüm sürecinin önemine değinen Altuğ, AA'nın bu süreçte üzerine düşen görevi yerine en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını anlattı. Altuğ, şöyle devam etti:
"Dünyanın en etkili ajansı olmak için sadece Türkiye'de muhabirlerle değil, değişik milletlerden, hangi ülkede ofis açtıysak o ülkedeki insanlarla beraber çalışıyoruz. Yeni Türkiye'de AA üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyor. Basın meslek kuruluşlarının da bizimle olan işbirliğini geliştirmesi durumunda inanıyoruz ki bu toprakların sesini en uzaklara en iyi şekilde duyurabilme fırsatı bulacağız. Biz AA olarak çözüm sürecinde üzerimize düşen görevi en iyi şekilde ifa etmeye çalışıyoruz ve gerçekleştirdiğimiz Kürtçe çalıştayımız da bunun en büyük örneğidir."
- "Siirt, kültürlerin buluştuğu bir kenttir"
Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı ise konfederasyonun 74 meslek örgütü ve 8 federasyondan oluştuğunu söyledi.

Bölgeye önem verdiklerini, bölgede Arapça, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere 3 dil konuşulduğunu dile getiren Kolaylı, "Üç dilin konuşulduğu, kültürlerin buluştuğu bir kentte başkanlar kurulunun ilkini yapmak bizim için büyük mutluluk" dedi.

Toplantının 2 gün sürecini belirten Kolaylı, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Mesleki sorunlarımızı tartışacağız. Mesleğimizin birçok sorunu var. En büyük sorunlarından biri mesleğimizin kimliği yok. Bunun önünü açacak yasal düzenlemelerle ilgili çalışmalarımız var. Bunun yanı sıra basın özgürlüğü ve Türk Ceza Kanunu ile ilgili bir sürü maddelerde basının önünde engeller var. Bu engellerin kaldırılması için çalışmalar yapacağız."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile