Gaziantep'le Ürdün arasında ulaşımdan sonra turizm alanında da işbirliği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Amman'ın İrbid şehri ile Akdeniz'de Sürdürülebilir Ulaşımın Planlanması Projesi (SUMPA-MED) sürdürülebilir ulaşımdan s

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Amman'ın İrbid şehri ile Akdeniz'de Sürdürülebilir Ulaşımın Planlanması Projesi (SUMPA-MED) sürdürülebilir ulaşımdan sonra bu kez de Petra Turistik Bölgesi ile Turizm alanında işbirliğine girmeyi planlıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi liderliğinde Paris ve Stuttgart Belediyelerinin ortak oldukları ve proje kapsamında İrbid ile Halep şehirlerinin sürdürülebilir ulaşım planları yapılıyor. AB tarafından finanse edilen ve dünyanın en iyi uygulamalarından biri olan SUMPA-MED projesinde tanışan Gaziantep ve Petra Bölgesi yetkilileri turizm alanında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmak için ilk adımı attı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamında ziyaret eden Ürdün Mahalli İdareler Bakanlığı Temsilcisi Atef Rawahneh, Ürdün'ün en önemli turizm merkezlerinin başında gelen Petra Bölgesi sorumluluğuna getirildiğini söyledi.

Yeni görevinin, Petra Bölgesi'nin kültürel, sosyal, ekonomik, turistik kalkınmasının ahenk içinde olmasından sorumlu, direkt Başbakana bağlı bir teşkilat olduklarını ifade eden Atef Rawahneh, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ve Başkan Güzelbey'i SUMPA-MED Projesinden tanıdığını dile getirdi.

Gaziantep'in tarihi ve turistik potansiyeli hakkında bilgi sahibi olduklarını vurgulayan Rawahneh, 'Gaziantep-Petra Bölgesi ve Halep'in de içinde olduğu ortak bir proje ile bu potansiyelin 3 şehir için ekonomik, sosyal ve kültürel getirilere dönüştürülebileceğini' söyledi. Atef Rawahneh, 'Petra Bölgesi'nin günde 10 Bin civarında turisti çeken dünyaca ünlü bir turizm merkezi olduğunu, Gaziantep'le Petra arasında kurulacak turizm köprüsü ile bu potansiyelin Gaziantep'e ve Halep'e aktarılabileceğini, buralardaki yerli yabancı turist potansiyelin de Petra'ya aktarılması konusunda ortak bir çalışma düşüncelerinin olduğunu' ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise "Gaziantep'in bir dünya şehri olması için azami gayret gösteriyoruz. Ürdün'ün Petra Bölgesi ile de yapılacak ortak bir çalışmanın her iki ülkeye olduğu kadar bölge ülkeleri arasındaki dostluk ve sıcak ilişkilerin tesisine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu manada böyle bir adımı memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile