Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformu Başkanı Abdulvasi Yaz Açıklaması

'Bölgemizde huzur, ülkemizde iyi bir gelecek istiyoruz'.

Güneydoğu Anadolu Ortak Akıl Platformu Başkanı Abdulvasi Yaz, "Kimden geliyorsa gelsin, kim bu savaşlara, çatışmalara ve bölgemizi kana boğmaya çalışıyorsa onu nefretle kınıyoruz. Bölgemizde huzur, ülkemizde iyi bir gelecek istiyoruz." dedi.

Diyarbakır'da bir otelde platform üyeleriyle gerçekleştirilen basın toplantısı, terör örgütleri tarafından bölgede ve Ortadoğu'da yaptıkları tahribatı gösteren sinevizyon gösterimiyle başladı.

Toplantıda konuşan Yaz, 2 yıl önce kurdukları platformun yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, çok büyük hedeflerinin olduğunu söyledi.

Yaz, şöyle konuştu:

"Hiçbir zaman dünyanın tümü bir gencimizin kanının damlası kadar değerli değildir. Kimden geliyorsa gelsin, kim bu savaşlara, çatışmalara ve bölgemizi kana boğmaya çalışıyorsa onu nefretle kınıyoruz. Bölgemizde huzur, ülkemizde iyi bir gelecek istiyoruz. Çocuklarımızın istikbalini emin bir şekilde geleceğe hazırlamak zorundayız. Çalışmalarımız bazı kişiler ve terör şebekeleri tarafından engellenmektedir. Bugüne kadar birçok engellerle karşı karşıya geldik."

"Vatan hepimize aittir" diyen Yaz, dün Çanakkale'nin üzerindeki çalışmaları bertaraf edenlerin canlarını vererek, kendilerinin rahata kavuşmasını sağladığını, bugün de canlarını vererek, ülkenin rahata kavuşmasını sağlamaya çalışan kahramanların da var olduğunu vurguladı.

Ülkede savaşsız, kansız, tahribatsız anlaşamayacakları hiçbir sorunlarının olmadığını dile getiren Yaz, "Cumhurbaşkanımız ile aramıza büyük setler oluşturulmaya çalışıldı. Bir takım insanlar rahat bir şekilde ulaşırken, bizim davamız büyük bir dava olmasına rağmen, savaşa, kana, dünyevi birçok menfaatleri bertaraf edeceği için büyük çemberlerle karşılaştık ve aşamadık. Bizim canımıza dahi mal olsa sivil alandaki halkımıza ulaşacağız." diye konuştu.

Yaz, küresel güçler tarafından oynanan baş döndürücü oyunlarının karşısında halkın birçok durumu görmediğini ve halkın aydınlatılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile