Yillik izinlerini ve Kurban Bayrami’ni memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerin Edirne Kapikule Sinir Kapisi’ndan yurda gelisleri sürüyor. Yurda giriste gözlerinin içi parlayan gurbetçiler, günler süren yolculugun ardindan Türkiye’ye ulasmanin mutlulugunu yasiyor. Sinir kapilarindan giris yaparken ay yildizli Türk bayragini görünce duygu dolu anlar yasadiklarini anlatan gurbetçiler, Türkiye’nin hasretiyle yasadiklarini söyledi.
Kapikule Sinir Kapisi’ndan Türkiye’ye girislerin önümüzdeki günlerde daha da artmasi bekleniyor.
Gurbetçi vatandas Bülent Uçan, “Türkiye’ye geldigimizde heyecanimiz hiç eksilmiyor daha da artiyor. Milli duygularimiz çok fazla. Türkiye bizim vatanimiz, dönüp dolasacagimiz yer burasi. Türkiye’yi çok seviyoruz ve destekçisiyiz” açiklamasinda bulundu.
"Tüylerimiz diken diken oluyor, vatanimiza canimiz feda"
Bir baska gurbetçi vatandas Aydogan Yilmaz, “Senenin 11 ayini gurbette çalisarak Türkiye özlemiyle geçiriyoruz. 1 aylik tatilimizi anavatan memleketimiz Türkiye’de yapiyoruz. Kurban Bayramimizi Türkiye’de geçirecegiz ve o gururla yine gurbete çalismaya dönecegiz. Türkiye’ye giriste tüylerimiz diken diken oluyor. Vatan ve bayrak denilince akarsular duruyor, vatanimiz için canimiz feda” ifadelerini kullandi.
Bir diger gurbetçi Ayhan Koç da bayrami ailesiyle Türkiye’de geçirecek olmanin mutlulugunu yasadigini söyledi.
“Islem süreleri azaltilacak, gurbetçiler beklemeyecek”
Edirne Valiligi toplanti salonunda Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik baskanliginda yapilan toplantida ise gurbetçi sezonu dolayisiyla gümrük kapilarinda mevcut durum, yapilan hazirliklar ve alinacak tedbirler görüsüldü. Toplantida, Trakya Dis Ticaret Gümrük Bölge Müdürlügü yetkilileri tarafinda yapilan sunumla birlikte; önceki yillarin yolcu ve araç giris çikis verileri, görevli personel durumu, yapilacak ilave görevlendirmeler, Avrupa ülkelerinde tatil takvimine bagli olarak yasanmasi muhtemel giris ve çikis yogunluklari degerlendirildi. Vali Kirbiyik, gurbetçilerin gümrük geçislerinde ortalama islem sürelerinin azaltilacagini belirterek, güler yüzlü ve kaliteli sekilde giris çikis islemlerinin yapilacagini söyledi.
Gurbetçilerin Bayram Için Türkiye'ye Girisleri Basladi
Yaz tatilini ve Kurban Bayrami’ni Türkiye’de geçirmek isteyen gurbetçiler, Edirne’deki sinir kapilarindan giris yapmaya basladi.



















