Güzelbey, Tarihi Kentler Birliği Toplantısına Katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Tarihi Kentler Birliği'nin ÇEKÜL Vakfı'yla birlikte düzenlediği ve kırsal yaşamdaki tarihi kültürel mirasın tüm yönleriyle ortaya konulacağı sempozyuma katıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 3 gün boyunca sürecek sempozyuma Bursa Valisi Şahabettin Harput, TKB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile üye belediyelerin temsilcileri katıldı.

Asım Güzelbey, kurum olarak bu yıl kültür ağırlıklı programlara öncelik verdiklerini belirtti.

Bu doğrultuda geçen Temmuz ayında 166 belediye temsilcisiyle Balkan turu düzenlediklerini hatırlatan Güzelbey, TKB Bursa buluşmaları kapsamında köylerin mimari miraslarını inceleyeceklerini ifade etti.

Güzelbey, şunları kaydetti:

''TKB olarak sorumluluğumuzun büyük olduğu inancındayım. Bursa, ülkemiz açısından çok önemli bir yer. Tarihi kimliğini modernliği ile birleştirebilen, dünyadaki ender şehirlerden bir tanesi. Bu güzel şehirde, kırsal yaşamı baz alarak yapacağımız sempozyumda, köylerimizin mimari miraslarını inceleme imkanı bulacağız. Gerçekleştireceğimiz toplantılarda, Trakya Democritus Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nikolas Lianos ve Trablus Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Halid Tadmori'yi dinleyeceğiz. Bu sayede, Lübnan ve Trakya'daki Osmanlı miraslarından haberdar olacağız.''

TKB'nin çalışmalarını takdir ve gururla izlediğini vurgulayan Bursa Valisi Şahabettin Harput da tarihi kültürel mirasa sağladıkları katkılar nedeniyle kurum üyelerini kutladı.

ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de konuşmasında, TKB toplantılarının tarihi kentlerin geçmişten gelen birikimlerini planlayıp yarınlarını taçlandırmaya yaradığını kaydetti.

Sempozyumda alınacak tavsiye kararlarının, kırsal bölgelerin yöneticileriyle paylaşılacağı ve bu bölgelerdeki tarihi kültürel mirasın korunmasına öncülük edeceği bildirildi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Yayıncı: Zeynep Yücetaş
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile