Hollanda'da Okulların Kapanmasına Neden Olan Kişi Serbest Bırakıldı

Hollanda'da Okulların Kapanmasına Neden Olan Kişi Serbest Bırakıldı

Hollanda'nın Leiden şehrinde polisin internet sayfasına bırakılan mesajla ilgili olarak gözaltına alınan gencin artık şüpheli olmadığı ve serbest bırakıldığını açıkladı.

Hollanda basınında çıkan habere göre, polis tarafından Leiden’daki okulların kapatılmasına neden olduğu gerekçesi ile yakalanan şüpheli gencin, Gençlik Koruma Merkezi (Jeugdzorg) tarafından bilinen bir kişi olduğu iddia edildi. Lahey Merkezli Omroep West kanalında verilen bir haberde, Leiden’da bir okula saldırı hazırlığı içinde olduğu şüphesi ile yakalanan kişinin, Gençlik Koruma Merkezi (Jeugdzorg) tarafından da bilindiği öne sürdüler. Voorschoten’daki The British School okulu eski öğrencisinin, Jeugdzorg’un daha çok psikolojik problemleri olan gençler için olan bir bölümüne gittiği açıklandı.
Diğer taraftan mesajın Kosta Rika kaynaklı olduğu yolundaki iddia ise polis tarafından onaylanmadı. Polis, tehdit olayı ile ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü söylemekle yetindi. Polisin yeni şüphelilerin izine rastlayıp rastlanmadığı bilinmiyor. Leiden Belediye Başkanı Henri Lenferink, yaptığı açıklamada, şehirdeki okulların normale döndüğünü, okulların açıldığını, polisin alarm seviyesini üst düzeyde tutmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi. Lenferink, yapılan tehdidin yapıldığı yerin tespit edilmesi için çalışmalarında sürdüğünü ifade etti.

Hollanda'nın Leiden şehrinde bir internet sayfasından yayınlanan öğretmen ve çok sayıda öğrencinin öldürüleceği tehdidi nedeniyle dün tatil edilen orta dereceli okullar ve liseler bugün yeniden eğitime başladı.

Okulların tehdit mesajının kim tarafından yazıldığı belirlenmeden açılması bazı velilerde endişeye neden oldu. Okullarda polis tarafından ekstra güvenlik önlemleri alınması ve bazı okulların özel güvenlik şirketlerini devreye sokmaları halkın dikkatini çekmeye devam ediyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile