Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Heyetinden Atso'ya Ziyaret

Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Mehmet Çevikoğlu, Tarım Müşavir Yardımcısı Uğur Işın ve Hollanda'nın Antalya Fahri Konsolosu Savaş Titiz, Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını (ATSO) ziyaret etti.

Hollanda heyeti ile ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin, yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Barut, Erol Erkan ve Mustafa İssi'nin katıldığı toplantıda Antalya ile Hollanda arasında geliştirilebilecek ticari ve kültürel işbirliği konularında görüş alışverişinde bulunuldu.
Çetin, ATSO'ya kayıtlı 200 Hollanda firması olduğunu belirterek, "Hollanda yalnızca Antalya'ya yolladığı turistlerle değil, aynı zamanda Antalya ticaretine kattığı pozitif değerlerle de çok önemli bir ülke" dedi.

Antalya'nın Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Çetin, sektörde yapılacak planlamayla 2023 yılında 5 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmada hızlı bir ilerleme sağlanacağını söyledi.

Hollanda'nın kırsal gelişmede örnek bir ülke olduğunu da ifade eden Çetin, "Hollanda'nın bu konudaki çalışmaları yakından takip edilmeli ve oradaki modeller, Antalya'nın kırsal bölgelerine uygulanmalı. Burada sizlerin desteğini almak isteriz" dedi.

Çetin, 2016 yılında Antalya'da yapılacak botanik EXPO hakkında da bilgi vererek, Hollanda'yı EXPO'da görmek istediklerini kaydetti.

Hollanda Büyükelçiliği'nin Türk asıllı Tarım Müşaviri Çevikoğlu ise Antalya'yı çok önemsediklerini belirterek, Hollandalılar için Antalya'nın yalnızca tatil kenti değil, iş alanları ve yatırım olanaklarıyla da öne çıkan bir kent olduğunu vurguladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile