İngiliz Medyası, Akçakale'deki Gelişmeleri Dakika-Dakika Takip Ediyor

İngiliz Medyası, Akçakale'deki Gelişmeleri Dakika-Dakika Takip Ediyor

İngiliz medyası, Akçakale olayına Türkiye’nin misilleme yapmasını gündemin ilk sırasında yer veriyor.

Gazeteler sıcak gelişmeyi manşetlerine taşırken haber kanalları uzmanlar eşliğinde konuyu derinlemesine irdeliyor. Ülkenin önde gelen üç gazetesi Times, Guardian ve Daily Telegraph, gelişmeleri dakika-dakika internet sitelerinin manşetinden okuyucularıyla paylaşıyor.

Times, “Sınır-ötesi saldırısının sebep olduğu ölümler Türkiye'yi askeri müdahale yapmaya yaklaştırdı" başlığını kullandığı haberinde, Türkiye’nin NATO’yu acil toplantıya çağırdığını ve bunun üzerine NATO’nun Suriye’ye sert bir uyarıda bulunduğuna dikkat çekiyor.

Guardian ise olayı, “Sınır-ötesi top atışının 5 kişiyi öldürmesinin ardından Türkiye, Suriye hedeflerini bombalıyor” başlığıyla duyururken, internet sitesinin manşetinden gelişmeleri dakika-dakika okuyucularıyla paylaşıyor.Independent da konuyla ilgili haberinde, “Suriye’deki iç savaş, ateşini sırlarının dışına taşıyabileceğini gözler önüne serdi.” yorumunda bulunurken; Daily Telegraph gazetesi sıcak gelişmeyi , “Bu saldırı, ülkenin kuzeyinin kontrolünü kaybeden Esed rejiminin, her şeyi göze alarak saldırı yapabileceğinin bir göstergesi.” sözleriyle yorumladı.Haber kanalları BBC ve Sky News ise gelişmeleri birinci haber gündemi olarak izleyicileriyle paylaşıyor. İngiliz kanalları, Akçakale’den canlı bağlantılar ve uzman yorumları eşliğinde gelişmeleri masaya yatırıyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile