İzmirli mobilyacılar Mega Alışveriş Mağazası ile canlanma peşinde

İzmirli mobilyacılar, alış veriş merkezi projesi başlatarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Gaziemir'de 17 bin 310 metrekare arazi satın alarak ko

İzmirli mobilyacılar, alış veriş merkezi projesi başlatarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdi. Gaziemir'de 17 bin 310 metrekare arazi satın alarak kooperatif kuran mobilyacılar, trafik sıkışıklığına karşılık 123 mağazanın aynı anda gezilebileceği bir mekan için çalışmaya başladı.

S.S. Ege Toplu İşyeri Yapı Kooperatifleri Birliği (EGE İŞ KOOP) bünyesinde yer alan S.S. İzmir Dekor Plaza Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'ni oluşturan mobilyacılar, İzmir-Aydın yolu üzerinde, Gaziemir Serbest Bölge Kavşağı'nda, Akçay Caddesi cepheli toplam 55 bin metrekare kapalı alanda, mobilyadan perdeye, ev elektroniğinden ev aksesuarına kadar her konuya cevap verecek 123 adet mobilya-dekorasyon mağazası açıyor. Konseptin içinde 15 bin metrekare otopark, tenis kortu, mini golf sahası, restaurant, cafe, fast food alanları da bulunuyor.

Projenin meslek camiası ve yerel yönetimlerce heyecanla karşılandığını ifade eden Kooperatif Başkanı Kemal Eryılmaz, 60 milyon dolarlık bir yatırımın yapılacağını söyledi. Ege Bölgesi'nin mobilya imalatı ve ihracatına ciddi anlamda canlılık kazandıracak olan proje alanı yeni kurulan İzmir Fuarı'na yakınlığı ile de cazibe merkezi konumunda. 09.00 ila 22.00 saatleri arasında haftanın yedi günü tüketicilerin güvenle ve huzurla alışveriş yapabilecekleri alanda sosyal aktivitelere de yer verilmesi hedefleniyor.

Ev mobilyası, ofis mobilyası, aydınlatma, bebek ve genç odası mobilyası, mutfak ve dekorasyon, perde ve mefruşat, halı, züccaciye, beyaz eşya, ev elektroniği, aksesuar grupları ve ev tekstili konularında hizmet verecek olan merkezde sınırlı sayıdaki iş yerlerine sahip olmak için ilgilenenlerin acele etmesini isteyen Kemal Eryılmaz, "Öncelikli hedefimiz, İzmir mobilyacı esnafının bu projede yer almasını sağlamaktır." diye konuştu.

Kooperatif Başkan Yardımcısı Kadir Atalık da yaptığı açıklamada, Karabağlar'da problem yaşandığını, otopark ve yemek yiyecek mekanların yeterince bulunmayışı nedeniyle mağazalarda yeterli hareketlilik sağlanamadığını hatırlattı. İzmir'in prestijini geriye kazandırmak, İzmir'in amiral gemisi olmak adına yola çıktıklarını ifade eden Atalık, İzmir Mobilyacılar Odası'nın üyelerinin de yer aldığı kooperatifin ihracat ayağını da ihmal etmeyeceğini kaydetti. Atalık, "İzmir'de üniversitelerde iç mimarlık okuyan vatandaşlarımızın arka bahçesi haline getirecek bir yüksek kalite düşündüğümüz mağazalarımıza, ayda bir bütün masraflarını kooperatifimizin karşılayacağı alım heyetleri getireceğiz. Ayrıca, taklit şikayetleri konusunda da denetleme mekanizmaları oluşturacağız." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile