Kadin Kooperatiflerinin Desteklenmesinde Güçlü Is Birligi

Kadin kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin saglanmasi, kurumsal kapasitelerinin gelistirilmesi ve görünürlüklerinin arttirilmasi hedefiyle yürütülen “Kadin Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Isbirligi Protokolü” yenilenerek 5 yil daha uzatilacak.

Cumhurbaskanligi 100 Günlük Icraat Programi’nda yer alan ‘kadin kooperatiflerinin güçlendirilmesi’ hedefi çerçevesinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi koordinasyonunda Tarim ve Orman Bakanligi ve Ticaret Bakanligi is birliginde 2018 yilinda ‘Kadin Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Isbirligi Protokolü’ imzalandi. Protokol çerçevesinde 81 ilde ‘Kadin Kooperatifleri Çalisma Gruplari’ olusturularak, yillik faaliyet planlari hazirlandi. Faaliyet planlarinda atölye çalismalari ve seminerlere yer verildi.

Üçlü protokolde yer alan hedefler ve Cumhurbaskanligi Icraat Programlari çerçevesinde Kadin Kooperatifleri Bölgesel Bulusmalari gerçeklestirildi.

Gerçeklestirilen 10 bölgesel bulusma ile 3 bin 550 kisiye ulasildi. Bu bulusmalarla kadin kooperatifleri arasinda iletisimin gelistirilmesi, yerel yönetimlerin kadin kooperatiflerinin desteklenmesi konusunda farkindaliklarinin arttirilmasi ve iyi uygulamalarin yayginlastirilmasi hedeflendi.

Bin 7 yeni kadin kooperatifi kuruldu

Protokol çerçevesinde ayrica 81 ilde 894 çalistay, egitim ve bilgilendirme toplantilari yapildi. Bu egitim ve toplantilarla yaklasik 45 bin kisiye ulasilirken, 434 kooperatif ziyareti gerçeklestirildi, bin 7 yeni kadin kooperatifi kuruldu.

Protokol 5 yil daha uzatilacak

Kadin kooperatiflerini tesvik etmek, onlarin güçlendirilmesi ve sürdürülebilirliklerinin saglanmasi amaciyla 2023 yili itibariyla tamamlanan “Kadin Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi Isbirligi Protokolü”, 6 Eylül 2023 tarihinde düzenlenecek imza töreniyle 5 yil daha uzatilacak. Tören, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi’nin ev sahipliginde gerçeklesecek. Yeni protokolle yapilacak is birliginde su hedefler yer aliyor:

“Kadin kooperatiflerinin güçlendirilmesine yönelik merkezi ve yerel düzeyde yürütülecek proje, program ve faaliyetlerin desteklenmesi için güçlü is birlikleri saglanacak. Proje gelistirme-uygulama, ürün gelistirme, satis-pazarlama, teknoloji kullanimi, markalasma, muhasebe gibi konularda egitim, danismanlik ve teknik destek sunmak için gerekli çalismalar yürütülecek. Kadin kooperatiflerinin üretim, satis ve pazarlama konusunda desteklenmesi amaciyla 3 bakanlik disinda diger kurum ve kuruluslarla is birligi içinde çalismalar yapilacak. Kadin kooperatifleri arasinda ticari is birliginin saglanmasi ve iyi uygulamalarin yayginlastirilmasi amaciyla yeni faaliyetlerde bulunulacak.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile