Karaman'dan Ilk Hac Kafilesi Dualarla Ugurlandi

Karaman'dan Ilk Hac Kafilesi Dualarla Ugurlandi

Karaman’dan ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara ugurlandi.

Karaman’dan 170 kisilik ilk hac kafilesini kutsal topraklara ugurlamak için Piri Reis Kültür Merkezi önünde ugurlama programi düzenlendi.

Programa, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sariibrahim ile Il Müftüsü Faruk Gürbüz de katildi.

Haci adaylarinin yakinlari ve ugurlamaya gelen vatandaslar alani doldururken, program Kur’an-i Kerim okunmasiyla basladi.

Kutsal topraklara gidecek olan haci adaylarinin sevinci yüzlerine yansirken, bazi haci adayi yakinlarinin duygu dolu anlar yasayarak gözyaslarina hakim olamadigi görüldü.



"Allah herkese nasip etsin"

75 yasindaki haci adayi Mehmet Erdog, “Çok sevinçliyim daha bundan iyi ne olabilir. Allah herkese nasip etsin” dedi.

Hüseyin Dasbasi da haci adayi oldugu için çok mutlu oldugunu dile getirdi. 36 sene sonra ikinci defa hac yolcusu oldugunu belirten Satih Erken ise, “Allah herkese nasip etsin. 36 sene sonra ikinci defa gidiyorum. Yakinlarimin hepsi burada beni ugurluyorlar ve haliyle duygulandim, beni aglattilar” dedi.

Annesi ve babasini ugurlamaya gelen Abdurrahman Akan gözyaslarina hakim olamazken, "Çok sükür Allah’im bu günleri de gösterdi. Rabbim herkese sag salim gidip gelmeyi nasip eylesin insallah. Annem ile babami ugurladim. Daha önce umreye gitmislerdi, simdi de ilk defa hacca gidecekler" diye konustu.



"Tipki kendim gider gibiyim"

Yakinlarini ugurlamaya gelen Abidin Gezer, “Geçen yil ayni duygulari ben de hissediyordum çünkü ben de gittim ve geldim. Allah’ima sükürler olsun vazifemizi yaptik geldik. Su anda yogun duygular içerisindeyim, tipki kendim gider gibiyim. Tanidiklarimiz da ayni sekilde çok heyecanlilar, görevlerini yapmak için yogun duygular içerisindeler. Allah’in izniyle onlari buradan ugurluyoruz ve görevlerini ibadetlerini layikiyla yapabilmelerini, hac vazifelerinin mebrur olmasini diliyorum. Yollari açik olsun insallah ailelerine saglikli bir sekilde kavussunlar” dedi.

Il Müftü Yardimcisi Adem Bahcivan’in okudugu duanin ardindan haci adaylari kutsal topraklara ugurlandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile