Kiev'deki Türkler 'Teröre Hayır' Yürüyüşü Düzenledi

KİEV - Ukrayna'da yaşayan Türk iş adamları ve öğrencilerden oluşan bir grup, başkent Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda "Teröre Hayır" yürüyüşü düzenledi.

Bağımsızlık Meydanı'nda toplanan Türk vatandaşları, terör saldırılarını kınadı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçenlere, ülkede yaşayan Kırım Tatarları, Azerbaycan diasporası ve Ukrayna vatandaşları da kendi ülkelerine ait bayraklarla katılarak destek verdi.

Yürüyüş sırasında terörü lanetleyen sloganlar atıldı, birlik ve beraberlik çağrısı yapıldı. "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Bölünme değil, birlik zamanıdır", "Kahrolsun PKK" gibi sloganlar atan eylemciler, Ukrayna ve Türk milli marşlarını okudu, ardından da şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Yürüyüşü düzenleyenlerden İsmail Hacıoğlu, amaçlarının dünyanın neresinden gelirse gelsin, terörü lanetlemek olduğunu ifade ederek dış mihrakların ülkeyi bölmek istediğini belirtti. Hacıoğlu, Türkiye'nin bu terör olayları karşısında birleşmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yürüyüşe omuzunda Kırım Tatar bayrağı ve elinde Türk bayrağı ile katılan Kırım Tatar Milli Meclisi üyesi Sinaver Kadirov da ülkesi Kırım'ın da Ukrayna'nın doğusundaki teröristleri destekleyen Rusya'nın işgali altında olduğunu anımsattı.

Bu arada, bir etkinlik için Kiev'de bulunan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve beraberindeki heyet de Türk vatandaşlarının düzenlediği "Teröre Hayır" yürüyüşüne katılarak eylemcilere destek verdi. Salman, yaptığı açıklamada, Türkiye'deki terör olaylarının sadece ülke içinde değil, belki de diğer ülkelerde de kınanmasının önemini vurguladı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile