Köylülerin Kahvaltısında Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Köylülerin Kahvaltısında Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Mersin’de Gezende Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kahvaltıda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Kahvaltıya katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberliğin pekişmesi adına önemli olduğunu kaydetti.

Mersin’in Gülnar ilçesi bağlı Gezende köylüleri düzenlenen köy kahvaltısında bir araya geldi. Köylüler evlerinde hazırladıkları yiyecekleri getirerek derneğin Akbelen Mahallesi’ndeki binasında kahvaltı yaptı. Derneğin bu ay düzenlediği kahvaltının konuğu Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna oldu. Tuna yaptığı konuşmada, Gezende köylülerinin her zaman birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sunduğunu kaydetti.

Gezende köylülerinin oluşturduğu yapının sağlıklı Türk aile yapısının devamı için önemine vurgu yapan Tuna, “Aile hayatında çocukların kendi kültürlerini öğrenemediklerini yaşadığımız süreçte görüyoruz. İşte bu dernek yapıları var olan Yörük- Türkmen kültürünü kendi değerlerini yaşatma için önemli görevler üstleniyor. Allah birinizi bin etsin. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır. Bu ülkeyi bölmek isteyenlere inat bir ve beraber olacaksınız. Var olan Türk milletinin değerlerini yaşatacaksınız.” dedi.

Bu tür etkinliklerin devam etmediği takdirde evlerin o baş köşelerinde bulunan kara kutuların gençleri yozlaştıracağını ifade eden Tuna şöyle devam etti: “Biz değerlerimizi, maneviyatımız öğretemezsek küresel güçlerin oyununa teslim olmuş oluruz. Bu değerleri kaybettiğiniz anda sadece maddenin paranın ardından koşan bireyler oluşturursunuz ki zaten bazı mihrakların istediği toplum da budur. Biz belediye olarak kültürel değerlerimizin yaşatılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gezende köylülerinin her yıl düzenlediği festivaline elimizden gelen desteği veriyoruz.”Her yıl çeşitli nedenlerden dolayı festivale katılamadığına dikkat çeken Tuna, bu yıl mayıs ayında düzenlenecek Erik Festivali’ne katılma sözü verdi. Dernek Başkanı İbrahim Ayhan ise kahvaltıya katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile