Kremlin Sözcüsü Peskov Açiklamasi 'Putin Ve Erdogan Persembe Günü Astana'da Görüsecek'

Kremlin Sözcüsü Peskov Açiklamasi 'Putin Ve Erdogan Persembe Günü Astana'da Görüsecek'

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Persembe günü Kazakistan’in baskenti Astana’da görüsecegini, Ukrayna ile Türkiye-Rusya iliskilerinin masaya yatirilacagini ifade etti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Kazakistan programina dair açiklamalarda bulundu. Peskov, Rusya Devlet Baskani Putin’in Ukrayna ve ikili iliskileri görüsmek üzere Persembe günü Astana’da Cumhurbaskani Tayyip Erdogan ile görüsecegini duyurdu. Peskov, "Putin ve Cumhurbaskani Erdogan arasindaki görüsmenin hazirliklari devam ediyor. Liderlerin görüsmesinde Ukrayna’daki durum, iki ülke arasindaki iliskiler ve güncel konularin ele alinmasi planlaniyor" dedi.



Lavrov: "Türkiye müzakerelerin yeniden baslatilmasini teklif edebilir"

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ise Rus devlet televizyonunda yaptigi açiklamada, Erdogan-Putin görüsmesinde Türk tarafinin Ukrayna ile Rusya arasindaki müzakerelerin tekrar baslatilmasini teklif edebilecegini söyledi.

Lavrov, "Türk meslektaslarimizin böyle bir düsüncesi varsa bunu Cumhurbaskani Erdogan ile Devlet Baskani Putin’in bu hafta Astana’da gerçeklestirecekleri görüsme sirasinda bize sunmak için firsatlari olacak. Zira yapilmis olan genel açiklamalar disinda bize dogrudan bir teklif iletilmis degil" ifadelerini kullandi.

"ABD’den Putin ile görüsme teklifi gelirse degerlendiririz"

Endonezya’da düzenlenecek olan G20 zirvesinde Putin ile ABD Baskani Joe Biden’in görüsme ihtimaline deginen Lavrov, "Su anda Beyaz Saray temsilcileri de dahil olmak üzere Amerikali yetkililerden, meslektasim Antony Blinken de dahil olmak üzere ABD Savunma Bakanligi Sözcüsü John Kirby’den, yönetimin diger üyelerinden Rusya Federasyonu ile müzakerelere gönülden açik olduklarini söyleyen açiklamalarini duyuyoruz. Ancak bu temaslar için ciddi bir teklif almadik. Teklif gelirse degerlendirecegimizi defalarca söyledik" diye konustu.



"ABD ve Londra’nin dogrudan talimatiyla bu müzakereler sonlandirildi"

Ukrayna ile müzakerelerin ABD ve Ingiltere tarafindan baltalandigini savunan Lavrov, "Ukraynali heyet ile müzakere masasina oturduk. Istanbul’daki görüsmelerde Ukrayna tarafindan öneriler kabul edildi. ABD ve Londra’nin dogrudan talimatiyla bu müzakereler sonlandirildi. Genel olarak bu savas Zelenskiy rejimini tamamen kontrol eden Anglo-Saksonlar tarafindan yürütülüyor. Polonyalilar ve diger Baltik ülkeleri de onlara katilmaya devam ediyor" seklinde konustu.

Lavrov ayni zamanda Kiev yönetimini terör saldirilari düzenlemekle suçlarken, Batili ülkelerin bu eylemleri görmezden geldigini ileri sürdü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile