Küçükçekmece'de Film Ofisi Açiliyor

Küçükçekmece'de Film Ofisi Açiliyor

Küçükçekmece Belediyesi, kentte kültür-sanat yasamina katki sunmak ve var olan sanat dinamiklerine mekan saglamak hedefiyle Küçükçekmece Film Ofisi’ni sanatseverlerle bulusturuyor.

Küçükçekmece Göl Kenari’ndaki Yasar Kemal Sanat Evi’nde sinema tutkunlari ile sektörün ustalarini bulusturmasi planlanan Film Ofisi, Istanbul’da bu anlamda açilan ilk merkez olma özelligi tasiyor. Geçtigimiz yil, sinemanin desteklenmesi, genç sanatçilarin potansiyellerini kesfetmesi ve ortaya çikardiklari eserlerin toplumla paylasmalarina olanak taninmasi adina “Kisadan Anlat” Kisa Film Yarismasi ile bu desteklerin ilkini gerçeklestiren Küçükçekmece Belediyesi, yapimci-yönetmen ve genç sanatçilari Film Ofisi’nde bir araya getirecek. Küçükçekmece Film Ofisi; genç sinemacilarin sinema projelerine de maddi ve ayni destekler saglayacak. Genç sanatçilar, Film Ofisi’nde düzenlenecek atölyelerde alaninda uzman yönetmen, görüntü yönetmeni, oyuncu ve yapimcilarla bir araya gelerek yeni filmlerinin tohumlarini atma firsati bulacak.

“Kentimizde var olan sanat dinamiklerine yeni mekânlar kazandiriyoruz”

Genç yeteneklerin kesfedilmesi için Küçükçekmece Belediyesi bünyesindeki tüm imkânlarin kullanildigini ifade eden Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, “Küçükçekmece denildigi zaman yillar sonra insanlarin aklina kültür, sanat, edebiyat, egitim ve sinema gelsin istiyorum. Gençlerimizi, çocuklarimizi edebiyatla, tiyatroyla sinemayla bulusturmak temel hedeflerimizden biridir. Bu kentin çocuklarinin, gençlerinin ve yetiskinlerinin bos zamanlarini nitelikli bir sekilde degerlendirmelerini saglamak, yeteneklerini gelistirmek için çalismalarimizi sürdürüyor; kentlinin sanatçiyla, bilim insaniyla ve kendi alaninda yetkin kisilerle bulusmasi adina sanat mekânlari tasarlamaya devam ediyoruz. Güzel Sanatlar ve Müzik Akademimizden sonra Film Ofisi ile de var olan sanat dinamiklerini çogaltmayi hedefliyoruz. Sinemaseverlere kapilarini aralayacak bu merkezin, nice filmler ve fikirler üretilmesine katki sunmasini temenni ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile