Malatya'da 3 Bin 558 Yaşlı ve Özürlü İçin Bakım Ücreti Ödeniyor

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hidayet Bozkurt, Malatya'da 3 bin 558 yaşlı ve engelli için ailelere bakım ücreti ödendiğini bildirdi.

Bozkurt, Malatya'daki basın ve medya kuruluşlarının yöneticilerini, erkek yurdunun yerine yapılan Sevgi Evleri'nde ağırladı.

Buradaki ortamı ve yapılan çalışmaları anlatan Bozkurt, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın, kimsesiz çocuklar, yaşlılar ve engellilerin aile ortamında yaşamalarına büyük önem verdiğini söyledi.

Sevgi Evleri'nin de birer aile ortamına dönüştürülmeye gayret edildiğini vurgulayan Bozkurt, ''Sevgi Evleri bünyesinde kimsesiz ve ailesinin maddi durumu iyi olmayan 60 çocuğumuz kalıyor. Kayıtlı çocuk sayısı ise 72 kişi. Bunlardan 12 çocuğumuz, devletin sağladığı maddi destekle ailelerinin yanlarına gönderildi. Aileleriyle yaşıyorlar'' dedi.

Malatya'da 3 bin 558 yaşlı ve özürlünün bakımı için ailelerine bakım ücreti ödendiğini dile getiren Bozkurt, ''Devlet, 3 bin 558 kişi için aylık 5 milyon liraya yakın para ödüyor. Yaşlı ve engelliler, artık aileler tarafından adeta altın yumurtlayan tavuk olarak algılanıyor. Devletin sağladığı maddi imkanlarla aileler, engellilere ve yaşlılara gözü gibi bakıyor'' diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile