Manisa'da Itfaiye Ekiplerinin Yanginla Mücadelesi Sürüyor

Manisa'da Itfaiye Ekiplerinin Yanginla Mücadelesi Sürüyor

Manisa Büyüksehir Belediyesi’ne ait 13 itfaiye araci, 9 tanker ve 88 personel, Gördes’in Boyali ve Kayacik mahallelerinde çikan yanginla mücadelesine üçüncü gününde devam ediyor. Itfaiye ekipleri, Salihli ilçesi Kale Mahallesi mevkiine siçrayan yangini kontrol altina almak için hat olusturdu.

Gördes ilçesi Boyali ve Kayacik mahallelerinde çikan orman yanginiyla mücadele üçüncü gününde devam ediyor. Ormanlik alanda meydana gelen yangin, kuvvetli rüzgar nedeniyle Salihli ilçesi Kale Mahallesi mevkiine siçradi. Itfaiye ekipleri, bölge halkinin yangindan etkilenmemesi için hat olusturdu. Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi’na ait 13 itfaiye aracinin yani sira MASKI ve Kent Estetigi Daire Baskanligi’na ait 9 tanker ile birlikte 88 personel söndürme çalismalarini sürdürüyor.

Izmir Orman Bölge Müdürlügü’ne bagli ekipler de kuvvetli rüzgar nedeniyle büyüyen yanginda söndürme çalismalarina devam ediyor. Yangin bölgesinde 6 hava araci söndürme çalismalarina destek veriyor. Alevlere karadan 83 söndürme ekibi, 36 su tankeri, 18 is makinesi, 4 TOMA ve 418 personel ile müdahale ediliyor.

Ekipler yanginin Kemer Mahallesine ulasmamasi için hat olusturdu

Manisa Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskani Gürhan Inal, yanginin Salihli ilçesi Kale Mahallesini teget geçtigini ve tedbir amaciyla mahalle halkinin tahliye edildigini söyledi.

Inal, Kemer Mahallesi’ne dogru ilerleyen yanginin, mahalleye ulasmamasi için itfaiye ekipleri ile birlikte hat olusturduklarini kaydetti.



Tüm birimler sahada

Yanginin yaralarini sarmak için çalisma yürüten Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi ekipleri, yangin bölgelerinde ikram araçlarini konuslandirdi. Çorba, su, ayran ve limonata ikraminda bulunuldu. Alanda görev yapan personel ile yangin magduru vatandaslara yaklasik bin kisilik pilav ve döner ikrami yapildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile