Marsev Toplantısında Artuklu Üniversitesi'nin Gelişimi Ele Alındı

Marsev Toplantısında Artuklu Üniversitesi'nin Gelişimi Ele Alındı

Mardin Eğitim Vakfı'nın (MARSEV) yönetim kurulu üyeleri ve kurucular kurulu Atatürk Kültür Merkezi'nde toplandı.

  Toplantıya Vali Hasan Duruer , AK Parti Mardin Milletvekili Gö ; nü ; l Bekin Şahkulubey , Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu , MARSEV Yö ; netim Kurulu Başkanı Kemal Nehrozoğlu , yö ; netim kurulu ü ; yeleri Yavuz Ö ; lç ; en , Fehmi Tahincioğlu , Avukat Bü ; lent Ensari , Avukat Cemal Artık ve Artuklu Ü ; niversitesi Rektö ; rü ; Prof . Dr . Serdar Bedii Omay , işadamı Mehmet Emin Değer sivil toplum kuruluş temsilcileri ve ç ; ok sayıda davetli katıldı .
Mardin Valisi Hasan Duruer , Artuklu Ü ; niversitesi yö ; netiminin , fakü ; ltelerden ö ; nce 39 lojman satın almasının eleştirilere neden olduğunu sö ; yledi . Duruer , ' Mardin Valisi olarak Artuklu Ü ; niversitesi ' ne yeteri kadar destek verdiğim kanaatindeyim . Şu an iç ; inde bulunduğunuz bina en iyi delildir . Bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz . Artuklu Ü ; niversitesi Mardinlilerindir . Mardinlilerin bir ö ; zlemidir . Ben bazı şeylere değinmek mecburiyetinde hissediyorum kendimi , birbirimize iltifattan ç ; ok bazı
gerç ; ekleri de dile getirmekte fayda var . Bunlardan en ö ; nemlisi vatandaşın ç ; ok bü ; yü ; k bir beklentisi var . Artuklu Ü ; niversitesi kurulduktan sonra ö ; ğrencilerin burada olmasını arzu ediyorlar . Maalesef şu ana kadar gerç ; ekleşmedi . Temennimiz en kısa sü ; rede gerç ; ekleşir . İkinci bir konu , binaların yapılmaması yine vatandaşlar tarafından ç ; ok bü ; yü ; k bir rahatsızlık meydana getiriyor . Belki projelerin uzun sü ; rmesi veya proje safhasında herhalde bu doğru değil diye dü ; şü ; nü ; yorum . Yine bazı alımlar yapılıyor . En Fazla
rahatsızlık veren konulardan bir tanesi ö ; ğrenciler Diyarbakır ' da okurken 39 tane lojman alınması da kamuoyunu ciddi bir rahatsızlık getirdi . Meseleleri aç ; ık enine boyuna konuşmak lazım ' dedi .

' BİZİM DİĞER Ü ; NİVERSİTELERDEN FARKIMIZ , AĞIR İLERLİYORUZ '
Milletvekili Gö ; nü ; l Bekin Şahkulubey Artuklu Ü ; niversitesi ' nin ağır ilerlediğini belirterek , ' Mardinlilerin en bü ; yü ; k hayali adım adım gerç ; ekleşiyor . Bu zor ve gü ; ç ; lü ; bir yol , bu yol dikenli ve uzun bir yol . Ü ; ç ; yıldan beri bu yolda durmadan ç ; alışıyoruz . Ama bizim diğer ü ; niversitelerden farkımız , ağır ilerliyoruz . Ben inanıyorum işin sonunda Tü ; rkiye değil dü ; nyaya ö ; rnek bir ü ; niversite olma yolunda yol kat edeceğiz ' diye konuştu .
MARSEV Başkanı Kemal Nehrozoğlu , resmi ilk yö ; netim kurulu ve kurucu ü ; ye toplantısını Mardin ' de yaptıklarını belirterek , ilk toplantıda fikir alışverişinde bulunulacağını ve vakfın aracılığıyla sağlanan gelişmeleri paylaşacaklarını sö ; yledi . Nehrozoğlu , ' Artuklu Ü ; niversitesi ' nin yapılaşmasında bazı sıkıntılardan dolayı geç ; başlandı . İşadamı Sü ; leyman Bö ; lü ; nmez , iki fakü ; lte taahhü ; dü ; nü ; yerine getirmek iç ; in hafriyata başladı . Ü ; niversitenin Mardin mimarisine uygun olarak yapılması gecikmelere neden oldu .
Hepimizin hayalindeki ü ; niversite kurulmuş , sağlam temelle ü ; zerinde inşasına başlanacaktır . Devlet uzun sü ; rede ü ; niversitenin alt yapısını elbette tamamlayacak . Bizim amacımız imkanlarımız ö ; lç ; ü ; sü ; nde katkı sağlayarak , işadamlarımızı , hemşehrilerimizi ve hayırsever hemşerilerimizi harekete geç ; irerek , ü ; niversitenin daha kısa bir zamanda oluşumunu tamamlamasını sağlamasını istiyoruz . Vakıf olarak Adana , Gaziantep , İskenderun , İzmir ve İstanbul ' da yapacağımız toplantılarla ü ; niversitenin bir an ö ; nce kendi
yerleşkesinde eğitim vermesine destek ve katkı sağlayacağız ' şeklinde konuştu .

' BU TÜ ; R DEDİKODULARA CEVAP VERMEM '
MARSEV adına yö ; netim kurulu ü ; yesi Yavuz Ö ; lç ; en vakfın kuruluşu ve gelir-gideri hakkında toplantıya katılanlara bilgi verdi . Sorulara yanıt vermekten kaç ; ınan Rektö ; r Prof Serdar Bedii Omay , ' Bu tü ; r dedikodulara cevap vermem . Başka ö ; nemli işlerimiz var ' ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile