Mhp Lideri Bahçeli: "Yargı Kararını Sabırla Beklemek Lazım"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon soruşturması kapsamında bazı gazetecilerin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, "Bu yargının alanıdır. Yargının vereceği kanaati sabırla beklemek gerekir" dedi.

İki günlük bir program kapsamında Adana‘ya gelen MHP Lideri Devlet Bahçeli, Karaisalı Belediye Başkanı Babacan Durak‘ı ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, gözaltına alınan gazetecilerle ilgili soru üzerine, "Tutuklamaların, yargının faaliyet alanında olduğu gibi bir kanaat var ülke genelinde. Bu tartışmalara artık bir son vermek lazım. Tartışmaları belli bir seviyede tutmak gerek. Yargının vereceği kararı sabırla beklemek lazım. Yoksa her gün konuşarak karşılıklı değerlendirmeler

yapılarak yargıyı başka yere çekme anlayışından da uzak durmak lazım" dedi.

Yargının uzun sürdüğüne yönelik bir soru üzerine Bahçeli, "Yargıya intikal eden konular er geç sonlanacak" diye konuştu.

"Türkiye‘de ortaya çıkarılan darbe planları ilgili bir çok tutuklama yapılırken 28 Şubat‘ın failleri hakkında bir işlem yapılmadığı" yönündeki soru üzerine Bahçeli, "Eğer bir yerden başlanmışsa hepsini sıraya almak lazım. 27 Nisan‘a uzak kalmak, 28 Şubat‘ı görmemezlikten gelmek, zannediyorum hükümet yargı ilişkileri açısından soru işaretleri taşıyan konulardır. Bize göre bir yerden başlanmışsa, tamamlanmalı. Ama her şeyden evvel yargı bağımsız olmalı, adaletli olmalı ve hızlı davranmalı. Kısa süre

içerisinde elindeki davaları sonuçlandırmalıdır. Yoksa siyasetin malzemesi haline dönüşür. Nihayetinde iktidarın istismar konusu haline getirmek yargıyı ülkemizi açısından doğru olmaz" şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile