Müsiad Adana Şube Başkanı Yahşi: “Krizi Pazar Çeşitliliği Engelledi”

Müsiad Adana Şube Başkanı Yahşi: “Krizi Pazar Çeşitliliği Engelledi”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şube Başkanı Suat Yahşi, Türkiye’nin son yıllarda Avrupa dışında ticari ilişkiler başlatmasının ve pazar çeşitliliği oluşturmasının, Avrupa’da yaşanan krizden etkilenmemesini sağladığını söyledi.

Anadolu Girişimci İş Adamları Derneği (AGİD) Başkanı Seyfettin Alpat ve beraberindeki heyet, MÜSİAD Adana Şube Başkanı Suat Yahşi’yi ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yahşi, burada yaptığı konuşmasında Avrupa’da yaşanan mali krize değindi. Yahşi, “Avrupa’da yaşanan mali krizin ülkemizde olabildiğince hafif yaşanılmasının en önemli sebebi, Türkiye’nin son yıllarda Avrupa dışında ticari ilişkiler başlatıp pazar çeşitliliği oluşturmasıdır. Avrupa Birliği dışında farklı ülkelerle ticaret yapılıyor olması bu krizi en hafif şekilde atlatmamıza sebep olmuştur” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda oluşturduğu pazar çeşitliliğinde, yurt dışında yoğun faaliyet gösteren TUSKON ve MÜSİAD’ın katkılarının göz ardı edilemez olduğunu ifade eden Yahşi, “Bugün MÜSİAD 52 ülkede 160’ın üzerinde irtibat noktasıyla faaliyet göstermektedir. Ayrıca MÜSİAD, bir yıl Türkiye’de diğer yıl başka bir ülkede her yıl gerçekleştirdiği MÜSİAD Uluslararası İş Formu (IBF), Türkiye’nin ticaretine büyük katkı sağlıyor” diye konuştu.

AGİD Başkanı Seyfettin Alpat ise şunları söyledi:
“Her ay bir ülkeye ticari gezi düzenliyoruz. Son dört ayda Amerika Birleşik Devletleri, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Kenya, Nepal ve Hindistan’a gezi düzenledik. Önümüzdeki günlerde ise Brezilya’ya gezi düzenliyoruz. TUSKON’un her yıl düzenlediği ‘Dünya Ticaret Zirvesi’ sayesinde binlerce yabancı yatırımcı ayağımıza kadar gelip bizimle iş bağlantıları yapıyorlar.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile