Nazilli'de Nevruz Kutlamalarına 6 Ülkeden Katılım Olacak

Nazilli ilçesinde, 20-22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek ''3.Uluslararası Nevruz Bayramı'' kutlamalarına 6 ülkeden konuk katılacak.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin de içinde yer aldığı geniş bir coğrafyada baharın gelişini müjdeleyen Nevruz'un barış, kardeşlik, dostluk mesajlarının da anlam kazandığı bir gün olduğunu belirtti.

Baharın gelişini simgeleyen, doğanın uyanışını gösteren ve sıcaklığın toprakla buluşmaya başladığına işaret eden Nevruz Bayramı'nı heyecan içinde kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Alıcık, şunları kaydetti:

''Türk milleti, Nevruz ile birlikte yeni ve umut dolu günlerin geleceğine inanmış ve bu çok önemli kültürel gerçeği bugüne kadar korumuş ve yaşatmıştır. Bu kutlu bayram asırlardan beri bereketin, beklentilerin, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş çağımıza kadar ulaşmıştır. Türk milletinin hem ata hem de ana yurdunda baharın müjdecisi olarak ayrıcalıklı bir yeri bulunan Nevruz Bayramı, her zaman kardeşliğin, neşenin, hoşgörünün de kaynağı olmuştur. Balkanlardan Sibirya bozkırlarına kadar uzanan büyük bir coğrafyada kutlanan bayramın geçmişle bugün arasında önemli bir kültürel köprü olduğu şüphesizdir.''

Alıcık, 20-22 Mart tarihleri arasında üçüncüsü düzenlenecek festivale KKTC, Kazakistan'ın da yer aldığı 6 ülkeden katılımın olacağını ifade etti.

Muhabir: Bahattin Albayrak / Suat Deniz

Yayıncı: Ramazan Ercan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile