Polatlılı Emlakçılardan İmar Değişikliğine Destek

Ankara’nın Polatlı ilçesinde Emlakçılar Odası, Belediye Meclisi`nin Yenimahalle imar planı değişikliğine destek vererek, bir an önce hayata geçirilmesini istedi.


Oda Başkanı Mustafa Akkaya ve üyeler, düzenledikleri basın toplantısı ile belediyenin şehrin doğusunda metruk halde bulunan Yenimahalle`de yapacağı yenileme çalışması ile rantın eşit dağıtılacağına dikkat çekti.
Mustafa Akkaya, projenin özel sektörün önünü açacağı gibi örnek teşkil edeceğini belirtti. Yenimahalle’deki modern konutların yapılmasının Polatlı’nın önünü açacağını, şehrin gelişimini hızlandıracağını anlatan Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Akkaya, “Emlakçılar odası olarak, belediyenin kendi arsası üzerine yapacağı 60 konut yeşil alan ve sosyal donatıların bir an evvel hayata geçirilmesini ve yeni imar uygulama planlarının Polatlılı müteahhitler aracılığıyla gerçekleştirilmesini istiyoruz.” dedi.

Yenimahalle’nin adı gibi Yenimahalle olacağını vurgulayan Emlakçılar Odası Başkanı Mustafa Akkaya, belediye orada bulunan hak sahiplerinin menfaatlerini gözetilerek uygulamaya alınmış olup yenilenen Yenimahalle’nin küçük bir nüvesinin orada yıl sonunda ortaya çıkartacağını, belediyenin 150-200 metrekarelik parselleri olan garibanı mağdur etmeyeceklerini, yüzde 25-30’luk bir arsa payıyla orada mülkiyeti olanlara inşaat hakkı verebileceklerini ifade etti.

Polatlı Emlakçılar Odası eski Başkanı Erhan Erten ise başka şehirlerden gelen misafirlerinin Yenimahalle’yi görünce Polatlı imajlarının olumsuz etkilendiğini belirtti. Erten, “Şehir dışından misafirlerimizi getirince Yenimahalle’yi görenler `Polatlı bu mu` diyorlar. Bu ölüyü kaldıracağız. Adı üzerinde Yenimahalle’yi yeni bir mahalle yapacağız.” şeklinde konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile