Romanya Belediye Başkanları Heyeti Keçiören'de

Romanya Belediye Başkanları Heyeti Keçiören'de

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve TİKA’nın (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) ortaklığıyla hayata geçirilen “Türkiye’deki Belediyecilik Faaliyetleri Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı” programı kapsamında Türkiye’ye gelen Romanya Belediye Başkanları heyeti, Keçiören’de de incelemelerde bulundu.

Romanya’nın Babadag, Slobozia, Harşova, Braila ve Medgidia belediyelerinin başkanlarından oluşan heyet Keçiören’de Botanik ve Bosna Parkı’nı, Deniz Dünyası’nı TOGEM binasını, Kartaltepe Mesire Alanı’nı ve Keçiören Metrosu’nu gezerek bilgi aldı. Romanyalı Belediye Başkanları, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ı da makamında ziyaret ettiler. Kendisinin aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı görevini de yürüttüğünü hatırlatan Başkan Ak, Keçiören’in yaklaşık 900 bin nüfusun yaşadığı 51 mahalleden oluşan büyük bir ilçe olduğunu belirterek “45 Genel Meclis Üyemiz mevcut. Meclis Üyeleri ve Belediye Başkanı ayrı ayrı seçiliyorlar. Ağırlık olarak yerleşim birimlerinden oluşuyoruz, sanayimiz yok. Belediyemizin önünde görmüş olduğunuz metro inşaatımız 11 kilometrelik bir yol ile ilçemizi merkeze bağlayacak. Bunun için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor” bilgilerini paylaştı.

"İNSAN GEZİP GÖREREK ÇOK ŞEY ÖĞRENİYOR"

Bu tür ziyaretlerin her zaman için faydalı olduğunu vurgulayan Başkan Ak, “Her belediye başkanının bir başka belediye başkanından öğrenecekleri vardır. Bu tarz işbirlikleri ile tecrübe paylaşımı yapılıyor. Nazik davetiniz için de teşekkür ediyorum. İnşallah sizi ziyarete gelmeye çalışacağız” diye konuştu.

Mustafa Ak, “Çok okuyan mı çok gezen mi bilir?” sözüne atıfta bulunarak “İnsan görerek çok şey öğreniyor, okumak kadar gezmek de önemlidir. Ben de gezdiğim yerlerde farklı bir hizmet gördüğüm zaman burada uygulamaya çalışıyorum. Sizleri Keçiören’de ağırlamaktan dolayı mutluyum” ifadelerini kullandı.

"HAGİ’DEN DOLAYI GALATASARAYLIYIZ"

Heyette yer alan konuk belediye başkanları ise yaptıkları ziyaretin çok başarılı ve faydalı olduğuna işaret ederek “Hayal edemeyeceğimiz eserleri gördük ve bilgi sahibi olduk. Uzun ve kısa vadedeki projelerinizi çok beğendik. Aynı zamanda sosyal belediyecilik ile ilgili çalışmalarınız ve vatandaşlarla olan sıcak ilişkilerinizden de çok etkilendik. Çevreye ve yeşilliğe verdiğiniz büyük önemi gördük. Keçiören’de her yer yeşillikler içerisinde” görüşlerini dile getirdiler. Keçiören’de çok güzel karşılandıklarını ve büyük ilgi gördüklerini kaydeden Romanyalı belediye başkanları, sözü bir dönem Galatasaray’da forma giyen ve taraftarın gönlünde taht kuran Romanyalı ünlü futbolcu Gheorghe Hagi’ye getirerek, “Bizler Galatasaraylıyız Hagi’den dolayı ve şunu biliyoruz ki Türkler de Hagi’yi bizim kadar seviyorlar” dediler.

Ziyaretin sonunda konuk heyet Mustafa Ak’a başkanlık yaptıkları bölgeleri tanıtan kitapları ve flamaları, Başkan Ak da heyete Keçiören Tarih ve Kültür Atlası kitabını hediye etti. Başkan Ak, Romanyalı meslektaşları ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile