Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Türkiye büyük bir kaosun içine sokulmaya çalışılıyor. Biz Türkiye'nin kara harekatına karışmasını ve savaşa girmesini istemiyoruz" dedi.

Tongüç, partisinin Yozgat İl Başkanlığınca bir alışveriş merkezinin salonunda düzenlenen bayramlaşmada yaptığı konuşmada, Türkiye'de ve komşu ülkelerde istemedikleri hadiselerin meydana geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:
"Geçtiğimiz günlerde TBMM'de Türkiye'nin Suriye'ye kara harekatı yapmasının önünü açan tezkere onaylandı. Bu tezkereyle birlikte Türkiye, büyük bir savaşın içine çekilmek isteniyor. ABD ve Avrupa ülkeleri Türkiye'nin savaşa girmesini istiyor. IŞİD denen bir terör örgütünün nereden çıktığı, nasıl ve nereden desteklendiği bilinmiyor ama adı ne olursa olsun bu tür örgütler, büyük İsrail devletinin kurulmasında öncü bir rol oynuyor."
"Daha bir kaç aylık bir mazisi olan bir örgütün bu kadar çabuk büyümesi, köklü devletlere kafa tutması, bu devletlerin şehirlerini ele geçirmesi çok üzücü ve vahim bir durum" diyen Tongüç, "TBMM'den çıkan tezkere kararıyla da Türkiye, savaşın içine çekilmeye çalışılıyor. Böyle bir durumda ülke olarak büyük bir hüsrana uğramamız kaçınılmaz gibi görüyor. Tekrar söylüyorum, hükumet bu tezkere kararından vazgeçmeli. Türkiye büyük bir kaosun içine sokulmaya çalışılıyor. Türkiye'nin kara harekatına karışmasını ve savaşa girmesini istemiyoruz" ifadesini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile