Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tongüç'ün Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, ''Özel yetkili mahkemeler ile ilgili bu süreç önemli. Biz prensip olarak kaldırılmasını uygun bulmakla birlikte, birkaç gün içinde gündeme getirilerek kaldırılmasının son dönemde yürütülen 28 Şubat Soruşturması ile ilintili olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

Tongüç, partisinin Hamamlıkızık Korusu piknik alanında düzenlenen Yıldırım İlçe Divan Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tongüç, ''3. Yargı Paketi''ne ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, ''Özel yetkili mahkemeler ile ilgili bu süreç önemli. Biz prensip olarak kaldırılmasını uygun bulmakla birlikte, birkaç gün içinde gündeme getirilerek kaldırılmasının Son dönemde yürütülen 28 Şubat Soruşturması ile ilintili olduğunu düşünüyoruz'' diye konuştu.

Bir gazetecinin Has Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılacağı yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine Tongüç, şöyle konuştu:

'''Milli Görüş'ün 40 yıllık serüvenini ortadan kaldırmak için ortaya konulan planlar, partimizden bir takım ayrılmalara neden oldu. Milletin bu süreçte ne olduğunu anlaması açısından bu sürecin böyle yaşanmasını memnuniyet verici görüyorum. Biz zaten bizden ayrılanların kurduğu partileri parti olarak kabul etmiyoruz. Bir grup arkadaş bizden ayrıldı. Şimdi asli mecrasına doğru bir hareket var. Anlaşılan pazarlıklar tam bitmedi.''

Muhabir: Halil İbrahim Başer / Vedat Yücebaş

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile