'Sarı Fırtına'ya Coşkulu Karşılama

'Sarı Fırtına'ya Coşkulu Karşılama

Yağlı Güreş Federasyonu tarafından resmi olarak Almanya'daki yağlı güreşlere gönderilen "Sarı Fırtına" lakaplı İsmail Varol, memleketine dönüşte coşkuyla karşılandı.

Kırkpınar güreşlerinde 97 pehlivanı geride bırakarak büyük ortada ikinci olan İsmail Varol, federasyon tarafından 1 Temmuz 2010'da Almanya'ya gönderilmişti. Dün Almanya'dan ilçeye dönen İsmail Varol, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, eski Bursa milletvekillerinden Faruk Ambarcıoğlu, çok sayıda yetkilili ve eski başpehlivanların yanı sıra belde sakinleri tarafından davul zurnayla karşılandı. Terminal yolunda oluşturulan araç konvoyu şehir içinde tur atarken, Mustafakemalpaşa ilçesinin ismini er meydanlarında duyuran İsmail Varol, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper ile araç üzerinden vatandaşları selamladı. İlçe halkının tezahüratları eşliğinde Bursa Caddesi'ni takip eden araç konvoyu, Balıkesir Caddesi güzergahından Tatkavaklı'ya geçti. Burada da belde halkının sevgi gösterisiyle karşılanan güreşçi Varol ve beraberindekiler Tatkavaklı Belediyesi'ne girdi.
Başkan Alper, "İsmail Varol bizim kardeşimiz. Karınca kararınca kendisine destek vermeye çalışıyorum, bundan sonra da bu desteğim devam edecek. Ata sporumuza sahip çıkmamız lazım. Bu karşılama töreninde diğer belediye başkanı arkadaşlarım da bulunmalıydı. Mustafakemalpaşa'nın adını dünyaya duyuran bu kardeşimize sahip çıkmalıydı" dedi.
Daha sonra Varol için bir çay bahçesinde ödül töreni düzenlendi. Varol'a Başkan Alper ve ailesi tarafından çeşitli ödüller verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile