Seçmelere Katılacak Abdulbaki Köseahmetoğlu ve Ömer Evci, Hazırlıklarını Sürdürüyor

Avrupa Vücut Geliştirme Şampiyonası mili takım seçmelerine Sivas'tan katılacak olan Abdulbaki Köseahmetoğlu ve Ömer Evci, hazırlıklarını sürdürüyor.

Star Spor Kulübü Başkanı ve milli takım antrenörü Hakan İnan, İzmir'de 23-25 Mart tarihleri arasında yapılacak Avrupa Seçmeleri Mili Takım Yarışması'na ''Masterlar'' dalında 62 yaşındaki Abdulbaki Köseahmetoğlu, klasik vücut geliştirme dalında ise Ömer Evci'nin katılacağını söyledi.

Abdulbaki Köseahmetoğlu'nun dünya dördüncülüğü, balkan şampiyonluğu, çok sayıda Türkiye şampiyonluğu olduğunu belirten İnan, şunları kaydetti:

''Profesyonel sporcularımızdan birisi. Diğer yarışmacımız, Ömer Evci de gençlerde klasik vücut geliştirme dalında girecek yarışmaya. 1,75 boyunda 80 kiloda. Onu da çok iyi hazırladık ve o da çok iddialı. Amacımız, her iki sporcumuzu milli takıma sokup yaklaşık bir ay sonra Sırbistan'da yapılacak olan yarışmaya her iki sporcumuzun da katılmasını sağlamak istiyoruz. Sporcularımız doğal bir şekilde hazırlanıyor. Bu sporla alakalı yanlış inanışlar var, zararlı maddeler kullanıldığına yönelik. Asla madde kullanımı yok. Zaten çok sıkı bir denetim yapılıyor ve o tür madde kullandığı tespit edilen sporcular ömür boyu yarışmalardan men ediliyor. Abdulbaki bey 62 yaşında. Bu yaşta olmasına rağmen mükemmel bir fiziği ve formu var. Ömer Evci'nin de şeker hastalığı olmasına rağmen daha farklı ve zor bir diyet yapıyor ve inançla çalışıyor. 3 aydır diyet yapıyorlar. Yarışmaya birkaç gün kala derinin altının kuruması için su da içmeyecekler. Zor bir spor. Bunu yapar sporcuları tebrik ediyorum.''

Sporcular Abdulbaki Köseahmetoğlu ve Ömer Evci ise hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürdüklerini belirterek, Sivas'ı en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile