Sincan‘da "Orman Haftası Ve Ağaç Bayramı" Etkinlikleri

Ankara Sincan‘da "Orman Haftası ve Ağaç Bayramı" düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kaymakamlık, belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Yenikent İlksan Anadolu Lisesi‘nde gerçekleştirilen ilk programda, toplumda ormanların korunması yönünde ulusal bir bilincin mutlaka oluşturulması gerektiği vurgulandı.

Bölgedeki orman alanlarının ağaçlandırılması ve yerleşim yerleri etrafından yeşil kuşak oluşturulması mesajının verildiği Orman Haftası kutlama programında, ormanların sayılamayacak kadar çok faydası olduğu, dünyadaki kirli havanın ormanlar tarafından temizlendiği anlatıldı. Konuşmalarına ardından orman ve ağaç konulu şiirler, piyes gösterileri ve müzik dinletileri okul öğrencileri tarafından sunuldu ve protokol mensupları öğrencilerle birlikte okul bahçesinde fidan dikti. Etkinlikler çerçevesinde Lale

Meydanında 5 bin adet çam ağacı vatandaşlara dağıtıldı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, bir santimetre toprağın 100 yılda oluştuğuna dikkat çekerek, "Orman her gün yok olmakta olan toprakları tutuyor. Bizim görevimiz ormanı korumak ve yaşatmak. Yurdumuzu korumak ve yaşatmak için ağaç dikmemiz ve orman alanlarını korumamız gerekir. Ağaç dikmenin önemi kadar, dikilen ağacı ve mevcut ormanlarımızı korumakta önemlidir" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile