Süleyman Saim Tekcan'in At'nagme Sergisi Sanatseverlerle Bulusacak

Süleyman Saim Tekcan'in At'nagme Sergisi Sanatseverlerle Bulusacak

Çagdas Türk sanatinin ve özgün baski tekniginin usta ismi Süleyman Saim Tekcan’in “At’Nagme” sergisi Fatih Belediyesi’nin iki gözde mekani Kadirga Sanat Galerileri ve Yedikule Hisari’nda 24 Eylül-24 Aralik tarihleri arasinda sergilenecek. Sanatseverlerin yogun ilgi gösterecegi sergiye günler kaldi.

Ürettigi eserleri, olusturdugu zengin sanat üslubuyla Türkiye’de özgün baski teknigini üst basamaklara tasimis hayati ve sanatiyla önemli bir deger ortaya koymus sanatçi Süleyman Saim Tekcan’in “At’Nagme” sergisi Fatih Belediyesi Kadirga Sanat Galerileri ve Yedikule Hisari’nda 24 Eylül - 24 Aralik tarihleri arasinda sergilenmeye baslayacak. Çalismalarini yasadigi çevre, doga, Anadolu ve Anadolu uygarliklari, Sümer, Hitit, Selçuklu ile Osmanli sanatinin karakteristik biçimlerinden olusturan Süleyman Saim Tekcan, kendine özgü stilizasyonu ile geçmisten bugüne tasidigi geleneksel figürlere çagdas bir “kimlik” kazandirdi. Geçmisten günümüze Türkler için önemli olan atlara, Tekcan sanatinda gözle görülür sekilde yogunlasti. Tarih boyunca duvar resimlerinden, mezar taslarina, minyatürlerden çagdas sanata varincaya dek yasamin gerçekligi içinde yer edinen atlar, Tekcan’in hat sanatinin kaligrafik düzeni ve estetigi ile birlesti. Süleyman Saim Tekcan’in at figürü çalismalariyla geleneksel degerlerle yogrulan At’Nagme Sergisi’ne sanatseverlerin ilgisinin yogun olmasi bekleniyor. Fatih Belediye Baskani M. Ergün Turan, sanatçi Süleyman Saim Tekcan’in sanat dünyasina biraktigi bu imzayi Kadirga Sanat Galerileri ve Yedikule Hisari mekanlarinda bir bütünün parçalari olarak sanatseverlere sunduklarini belirtti.

Kadirga Sanat Galerileri ‘At’Nagme’ adli el yapimi kitabi merkezine alacak

Serginin Kadirga Sanat Galerileri’nde gerçeklestirilecek ayagi galerinin Matrakçi Nasuh, Seker Ahmet Pasa ve Hoca Ali Riza salonlarinda sanatseverlerle bulusacak. Süleyman Saim Tekcan ve birçok sanatçinin üzerinde çalistigi “At’Nagme” adi verilen el yapimi kitabi merkezine alacak olan sergide sanatçinin el yapimi kitabiyla birlikte yagli boya tablolari ve gravür baski teknigiyle yapilmis eserleri görülebilecek.

Süleyman Saim Tekcan’in atlari Yedikule Hisari’nda sahlaniyor

Süleyman Saim Tekcan’in ‘at’ heykelleri Fatih Sultan Mehmet Han’in en kiymetli miraslarindan olan Istanbul kara surlarinin tam ortasinda Yedikule Hisari’nda sergileniyor. Güzel baslarinin tuval ve gravürlerden tastigi atlar heykellerde hayat buluyor. Süleyman Saim Tekcan’in at heykellerinden olusacak Yedikule Hisari ‘At’Nagme’ sergisinde sanatçinin mermer tozu, mermer el yontusu, Küfeki tasi el yontusu ve Bronz malzemeler kullanilarak yapilmis onu askin eseri görülebilecek. Fatih Belediyesi’nin Kadirga Sanat Galerileri ve Yedikule Hisari mekanlarinda ayni anda ziyarete açilacak sergiler 24 Eylül - 24 Aralik tarihleri arasinda ziyaret edilebilir.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile