1475 TERÖRİST ETKİSİZ
Sözlerine devam eden Aktürk 'Yıl içerisinde birliklerimize yönelik gerçekleştirilen 488 taciz ve saldırıya gerekli karşılık verilerek 21'i son bir haftada olmak üzere 1475 terörist etkisiz hale getirilmiştir.' dedi.
İSRAİL ZULMÜNE TEPKİ
Konuşması sırasında Filistin halkının yaşadığı zorluklara da değinen Aktürk, İsrail'in Filistin halkına uyguladığı şiddet eylemlerini asla kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini dile getirdi. Ayrıca Aktürk, Türkiye olarak, ateşkes ve barış çağrılarının dikkate alınması ve sivillere yönelik saldırı ve operasyonların durdurulması gerektiğini vurguladı. Konuşmasına ek olarak Türkiye'nin Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğini söyledi.
SAVUNMA SANAYİNE ÖVGÜ
Aktürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve teşvikiyle geliştirilen yerli ve milli savunma sanayii ürünü silah sistemlerinin arttırılmasına yönelik çalışmaların arttığını vurguladı.



















