Trabzon ' da dün başlayan ve 27 Haziran tarihine kadar sürecek olan 3 . Uluslararası Resim Festivali kapsamında dünyanın en uzun barış resmi yapılacak . 9 ülkeden ressamların da aralarında bulunduğu binlerce kişi , ' ' Savaşa hayır ' ' demek ve Guinness Rekorlar Kitabı ' na girmek için 7 kilometrelik bez üzerine dünyanın en uzun ' barış resmi ' ni çizecek .
Konuyla ilgili açıklama yapan Femin&Art Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst , 2008 ' deki festivalde tarih ve kültüre , 2009 ' daki festivalde çevre bilincine ve suya dikkati çektiklerini hatırlatarak " Bu yıl barış konusunu vurgulamak istiyoruz . Bu yıl aralarında Türkiye ' nin de yer aldığı 9 ülkeden , ülkemizin 11 ilinden ve 6 üniversiteden kadın sanatçılarımız sesimize ses verdiler ve Trabzon ' a geldiler . Yan yana , omuz omuza barış resmini çizeceğiz ' ' dedi .
Üst , festival kapsamında 26 Haziran Cumartesi günü Beşirli mevkiinden Ayasofya Müzesi ' ne kadar olan sahil şeridinde 7 kilometrelik bez üzerine ' ' Savaşa Hayır ' ' demek ve Guinness Rekorlar Kitabı ' na girmek için Trabzon ' da yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla dünyanın en uzun barış resmini çizeceklerini kaydetti .
Öte yandan festivale Türkiye ' nin dışında Almanya , Yunanistan , Rusya , İran , Özbekistan , Kazakistan , Azerbaycan ve Gürcistan ' dan kadın ressamlar katılıyor .
Trabzon'da Dünyanın En Uzun Barış Resmi Yapılacak
Trabzon'da dün başlayan ve 27 Haziran tarihine kadar sürecek olan 3



















