'Türk-Alman Ekonomi Günü' Gaziantep'te Yapılacak

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann'ın, Gaziantep Sanayi Odasını (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nu ziyaretinde, 'Türk-Alman Ekonomi Günü'nün Gaziantep'te yapılması kararlaştırıldı.

GSO'dan yapılan yazılı açıklamada, bazı temaslarda bulunmak için kente gelen Büyükelçi Erdmann'ın GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu'nu makamında ziyaret ettiğini belirtti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GSO Başkanı Adil Sani Konukoğlu 2016 yıl sonu itibariyle Gaziantep'in Almanya'ya ihracatının 168 milyon dolar olduğunu hatırlatarak, kentin 450 bin Suriyeliye ev sahipliği yaptığını, bu insanlara özelliklerine göre iş imkanı yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

Kilis ile birlikte kuracakları 'Polateli - Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi' ve 'Dörtyol - Hassa Tünel Projesi'nden bahseden ve Avrupalı firmaları bu bölgede yatırıma davet eden Konukoğlu, Gaziantep'in en fazla ihracat yaptığı 9. ülke konumunda bulunan Almanya'daki yatırımcılara, farklı ortaklıklar yapabilmek için Gaziantep'e gelmeleri çağrısında bulundu.

Erdmann da Gaziantep'in mülteci çocukların okullaşmasında ve işe girişlerinin sağlanmasında örnek bir şehir olduğunu, olağanüstü ve emsalsiz bir iş başardığını söylediği belirtti.

Gaziantep'in mülteci tecrübelerini Almanya'ya aktarmak istediğini dile getiren Erdmann, Almanya'da 700 bin mülteci olduğunu ve Almanya için ciddi, üstesinden gelinmesi zor bir görev olduğunu ifade etti.

Bahsedilen projeleri ilk kez duyduğunu belirten Erdmann, Almanya Büyükelçiliği tarafından, yeni ticari ilişkilerinin kurulması ve geliştirilmesi amacıyla her yıl farklı bir şehirde yapılan 'Türk - Alman Ekonomi Günü'nün Gaziantep'te yapılmasını önerdi.

Erdmann, 'Türkiye ve Almanya’daki sanayicileri Gaziantep'te buluşturup, tanıştıralım. 2017 yılının ikinci yarısında yapalım. Ülkelerimiz arasında çok ciddi ve büyük potansiyel mevcut. Sanayimiz de birbirine çok uyuyor.' ifadelerini kullandı.

Bu öneriyi memnuniyetle karşılayan Konukoğlu, Erdmann ile tokalaşarak, 'Türk-Alman Ekonomi Günü' programının Gaziantep'te yapılmasını kararlaştırdı.

Konuşmaların ardından Konukoğlu, Erdmann'a bakır işleme hediye etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile