Türkiye Sağlıklı Beslenme Ve Hareketli Hayat Programı

Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Atakum Belediyesi arasında bisiklet teslim töreni düzenlendi Vali Şahin:'Özellikle çocuk yaşlarda bisiklet sürmeyi alışkanlık haline getirirseniz hem sağlıklı bir birey olarak toplumda yerinizi alırsınız hem de daha hızlı hareket edersiniz.'

Samsun Valisi İbrahim Şahin, 'Özellikle çocuk yaşlarda bisiklet sürmeyi alışkanlık haline getirirseniz hem sağlıklı bir birey olarak toplumda yerinizi alırsınız hem de daha hızlı hareket edersiniz.' dedi.

Şahin, Atakum Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında bir kafe de gerçekleşen bisiklet teslim törenine katıldı.

Sağlıklı yaşam için hareketli bir hayat sürmenin önemini vurgulayan Vali Şahin, hareketli yaşamın sağladığı faydalara değindi. Programa katılan öğrencilere seslenen Şahin, 'Özellikle çocuk yaşlarda bisiklet sürmeyi alışkanlık haline getirirseniz hem sağlıklı bir birey olarak toplumda yerinizi alırsınız hem de daha hızlı hareket edersiniz. Belli bir yaşa kadar araç süremezsiniz. Ama bisiklet kullanabilirsiniz. Çünkü bisiklet özgürlüktür. Okula bisikletle gidip gelebilirsiniz. Sağlıklı beslenmek ve hareketli yaşam çok önemli.' dedi.

Şahin, hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme ve hareketli yaşamın önemli olduğunu belirtti.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ise toplumun genelini ilgilendiren sosyal belediyecilik konularına belediye olarak önem verdiklerini vurguladı.

Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu da hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı problemi olduğunu belirtti.

Teknolojik gelişmelerin yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını artırarak sağlığı olumsuz etkilediğini ifade eden Kasapoğlu, 'Bulaşıcı olmayan hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsiz hayat tarzı, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında obezitenin önünde dördüncü sırada yer almaktadır.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atakum Belediyesi ve Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında bisiklet teslimi ve işbirliği protokolü imzalandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile