Varda Köprüsü'nde Açık Hava Fotoğraf Sergisi Açıldı

Karaisalı ilçesindeki Varda Köprüsü'nde, açık hava fotoğraf sergisi düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, tarihi fotoğraflar ve fotoğraf sanatçılarının çektiği Varda Köprüsü eserlerinden oluşan sergi, sanatseverlerle buluştu.
Sergiye katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, etkinliğin bölgedeki turistik ve tarihi değerlere sahip çıkılması ve bu değerlerin tanıtımı açısından heyecan verici olduğunu belirtti.

Varda Köprüsü'nü anıtlaştıran, abide haline getiren sanat çalışmaları için teşekkür eden Sözlü, şunları kaydetti:
"Adanamızın güzelliklerinin sergilendiği her yerde, her zaman bulunuruz, yanınızda oluruz. Varda Köprüsü, 100 yılı aşkın tarihi, Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemine damga vuran Türk-Alman işbirliğini temsil etmesi açısından ve günümüzde işlevini sürdürmesi özelliklerinden dolayı Adana için önem taşıyor. Varda Köprüsü'nün tarihi fotoğraflarından ve çok sayıda fotoğraf sanatçımızın günümüzde çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılması heyecan verici olduğu kadar bölge turizmi açısından da sevindiricidir. Sergi, turistik değerlerimizin tanıtımı ve tarihi eserlere sahip çıkılmasına koyacağı katkıdan dolayı son derece yerinde bir etkinliktir. Farklı medeniyetleri birbirine bağlayan bu ince köprüyü konu alan sergi, sanatseverleri ve bizleri son derece mutlu etmiştir."
Sergiye, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, fotoğraf sanatçıları, sanatseverler, bölge halkı ve davetliler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile