Vincent Van Gogh'un Eserinde Yer Alan 'Tavus Kelebegi' Siirt'te Görüldü

Vincent Van Gogh'un Eserinde Yer Alan 'Tavus Kelebegi' Siirt'te Görüldü

Ünlü ressam Vincent Van Gogh’un eserine ilham olan, Avrupa’nin en büyük kelebek türü olan “tavus kelebegi” Siirt’te görüldü.

Siirt’in Pervari ilçesine bagli Dügüncüler köyünde bir vatandas tavus kelebegi görüntüledi. Tür, Avrupa’nin en büyük kelebegi olarak biliniyor.

Kanat açikligi yaklasik 16 santimetre olan tavus kelebegi, renk ve desenleriyle görenlerin ilgisini çekiyor. Bu tür, ünlü ressam Vincent Van Gogh’un "Devasa Tavus Kelebegi" eseri olarak da biliniyor.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Zooloji Bölüm Baskani Prof. Dr. Ali Satar, IHA muhabirine, bu görülen kelebek türünün bir güve oldugunu, ülkemizde hemen hemen bulunabilecek bir tür oldugunu söyledi.



Türün çok büyük olmasindan dolayi dikkat çeken bir tür oldugunu belirten Prof. Satar, “Normalde bunlarin larvalari kavak agaçlarinin yapraklariyla besleniyorlar. Bazen de zirai yönde zararli olarak kabul edilebiliyorlar. Fakat çok büyük olduklari için Avrupa’nin en büyük kelebegidir. Siirt’te de görülmesi muhtemeledir. Birçok yerde rastlaniyor, bunlar daha çok gece kelebegidir” dedi.

Resimde de görülecegi üzere bu büyük olan kelebegin Vincent Van Gogh tarafindan resmedildigine deginen Prof. Satar, “Bununla alakali çok kiymetli bir tablosu var. Bu da dikkatimizi çekmistir. Çok büyük oldugu için insanlarin dikkatini çeken düve türüdür. Kelebegin üzerindeki desenler çok dikkat çekici oldugu için ünlü ressam tarafindan resme alinmistir” ifadelerinde bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile