Yalıköy'de Kabotaj Coşkusu

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Yalıköy beldesinde belediye tarafından 1 Temmuz Kabotaj Bayramı nedeniyle düzenlenen şenliklerin gündüz bölümü birbirinden çekişmeli yarışmalara sahne oldu.

  1 Temmuz Kabotaj Bayramı kutlama programı ağalık yarışması ile başladı . Geçen yılın ağası olan Mustafa Mollaoğlu ' nun 1000 TL ile başlattığı ağalık yarışmasını aslen Yalıköylü olup , meslek yaşantısını İstanbul ' da sürdüren Mapfre Genel Müdürü Muhittin Yurt 5 . 500 TL ile kazandı . Daha sonra yarışmalar bölümüne geçildi . Yapılan yarışmalarda 200 m serbestte Mesut Mertli , 400 m serbestte Berkant Kaplan , 100 m sırt üstünde Habip Kaplan , 100 m kurbağalamada Yakup Yalın , 45 yaş üstü serbestte Muammer İnsaf , 18
yaş altı bayanlarda Pınar Karamusta , bayanlar 100 m serbestte Ezelnur Karamustafa birinci oldu .
Yarışmaların ikinci bölümü Tavla Ağzı ' nda yapıldı . Yarışmalarda 45 ' lik motorda İbrahim İşçi , Tek Kürekde Hasan Yılmaz , çift kişilik kürekte Muammer İnsaf , 3 çifte tek dümenlide Özcan Baştürk ve ekibi birinciliği elde etti . Yarışmaların en çekişmelisi olan 3 çifte tek dümenli yarışmasında birinci olan Özcan Baştürk ve ekibine şenlik komitesi tarafından bir koç hediye edildi . Özcan Baştürk ve ekibi birinciliği koçu kayığa alarak davul zurna eşliğinde kutladılar .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile