Taksim Meydanı'ndaki esnaf İstiklal Caddesi'ni kapatarak gösteri yapan eylemcilere tepki gösterdi.

Günlerdir yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiklerini belirten esnaf, eylemcilerle tartıştı.

'Gezi Parkı'olaylarını bahane ederek günlerdir yaşanan gerginlik, bugün de devam etti. Yolu kapatan eylemcileri defalarca uyaran polis, akşama doğru göstericilere müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçışan göstericilerle polis arasında çatışma devam ediyor. İstiklal Caddesi'ni kapatan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulunuyor. Çevre esnaf ise eylemcilerin yaptıkları gösterilerin, kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Eylemcilerle tartışan esnaf, "Kaç gündür iş yapamıyoruz. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan: Polisimiz Kahramanlık Destan Yazdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Polis Akademisi Güvenlik Birimleri Fakültesi Mezuniyet Töreninde konuştu.

Taksim Gezi Parkı bahanesiyle başlatılan eylemlerin polislere karşı sistemli ,tertipli bir kampanyaya dönüştürülmek istendiğini belirten Erdoğan, ''Daha en başından itibaren bu gösterilerde polisimiz hedef alındı.Polisimizin şahsında hükümetimiz, demokrasimiz ve milli irade hedef alındı.Ulusal ve uluslararası medyanın,bazı parlamentoların hedefinde hep polisimiz oldu.''dedi.

Başbakan ''Polisimiz amirlerinden aldığı emirle, kendilerine tanınan yetki çerçevesinde, hukukun ve meşruiyet içinde kalarak görevini başarıyla yerine getirmiştir.'' diye konuştu.

Polislerin çok önemli, çok zorlu bir demokrasi testinden başarıyla geçtiğini söyleyen Erdoğan''Polisimiz bir başka ülkede yaşansa asla tahammül edilemeyecek saldırılara,tahriklere, hukuk dışına çıkmadan karşı koymuş ve adeta bir kahramanlık destanı yazmıştır.Böylesine uzun soluklu bir mücadeleyi, disiplinini bozmadan 48 saat adeta aç ve susuz kalarak sürdürebilmek, açık söylüyorum sadece bizim polisimizin başarabileceği bir iştir.''ifadelerini kullandı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile