Taksim Meydanı'ndaki esnaf İstiklal Caddesi'ni kapatarak gösteri yapan eylemcilere tepki gösterdi.

Günlerdir yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiklerini belirten esnaf, eylemcilerle tartıştı.

'Gezi Parkı'olaylarını bahane ederek günlerdir yaşanan gerginlik, bugün de devam etti. Yolu kapatan eylemcileri defalarca uyaran polis, akşama doğru göstericilere müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçışan göstericilerle polis arasında çatışma devam ediyor. İstiklal Caddesi'ni kapatan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulunuyor. Çevre esnaf ise eylemcilerin yaptıkları gösterilerin, kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Eylemcilerle tartışan esnaf, "Kaç gündür iş yapamıyoruz. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor." şeklinde konuştu.

Orhan Gencebay: Biber Gazının Dozunu Kaçırdılar

Orhan Gencebay, polisin Gezi Parkı olayları sırasında biber gazının dozunu kaçırdığını söyledi.
Türk müziğinin usta ismi Orhan Gencebay, Gezi Parkı olayları ve kendisinin de içinde yer aldığı Akil İnsanlar heyetine ilişkin konuştu. Habertürk ekranlarında canlı yayın konuğu olan Gencebay, çarpıcı ifadeler kullandı.

'AKİLLERE GEREK YOKTU'
Geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Akillere gerek yoktu'açıklamasının arkasında duran Gencebay, 'Halkımız, iradesi ile parlamentoya her türlü yetkiyi vermiş. Milletvekillerimiz parlamentoda halkımızın iradesini alarak görev yapmakta. Ben bunu söylemek istedim. Orada 550 tane insanımız, canlarımız var. Onlar oradayken bize ne görev düşebilir?'dedi.

'BİBER GAZININ DOZUNU KAÇIRDILAR'
Programın bir bölümünde ise Gezi Parkı olaylarına değinen Gencebay, çevre konusunda hassa bir insan olduğunu söyledi. Gezi Parkı olaylarında polisin biber gazının gereğinden fazla kullanıldığını da ifade eden Gencebay, 'Bazı polislerimiz dozunu kaçırdıklarını itiraf ettiler. İnsan bunları duyunca çok üzülüyor. Keşke bu olaylar hiç yaşanmasaydı.' şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile