Taksim Meydanı'ndaki esnaf İstiklal Caddesi'ni kapatarak gösteri yapan eylemcilere tepki gösterdi.

Günlerdir yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiklerini belirten esnaf, eylemcilerle tartıştı.

'Gezi Parkı'olaylarını bahane ederek günlerdir yaşanan gerginlik, bugün de devam etti. Yolu kapatan eylemcileri defalarca uyaran polis, akşama doğru göstericilere müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçışan göstericilerle polis arasında çatışma devam ediyor. İstiklal Caddesi'ni kapatan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulunuyor. Çevre esnaf ise eylemcilerin yaptıkları gösterilerin, kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Eylemcilerle tartışan esnaf, "Kaç gündür iş yapamıyoruz. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor." şeklinde konuştu.

Taksimde Göstericilere Satırla Saldırdı

Taksim’de ellerinde pala ve satırla protestoculara saldıran 4 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla dün İstiklal Caddesi girişinde toplanan bir grup, polisin burada bulunmasının hukuksuz olduğunu belirterek, Gezi Parkı'nın açılmasını istemiş, uyarıya rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edilmişti.

Talimhane civarında pala ve döner bıçaklarıyla protestoculara saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişi, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılıktaki sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 4 kişi, serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, Talimhane'de esnaf olduklarını ve olaylar nedeniyle haftalardır işlerinin iyi gitmediğini, bu nedenle göstericilere saldırdıklarını ifade ettikleri öğrenildi.

59 KİŞİNİN SORGUSU DEVAM EDİYOR
Gözaltına alınan 59 kişinin emniyetteki sorgusu devam ediyor. Dün gözaltına alınan 59 kişi arasında, bir İtalyan fotoğrafçının da olduğu öğrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile