Taksim Meydanı'ndaki esnaf İstiklal Caddesi'ni kapatarak gösteri yapan eylemcilere tepki gösterdi.

Günlerdir yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiklerini belirten esnaf, eylemcilerle tartıştı.

'Gezi Parkı'olaylarını bahane ederek günlerdir yaşanan gerginlik, bugün de devam etti. Yolu kapatan eylemcileri defalarca uyaran polis, akşama doğru göstericilere müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçışan göstericilerle polis arasında çatışma devam ediyor. İstiklal Caddesi'ni kapatan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulunuyor. Çevre esnaf ise eylemcilerin yaptıkları gösterilerin, kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Eylemcilerle tartışan esnaf, "Kaç gündür iş yapamıyoruz. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor." şeklinde konuştu.

Vali Avni Mutlu'nun Gezi Parkı Açılış Konuşması -1

Topçu Kışlası projesi nedeniyle günlerce süren protestolara sahne olan Gezi Parkı yeniden acıldı. İstanbul Valisi Mutlu, ' Gezi Parkı'nda çalışmalar tamamlandı, artık bir eksik yok İstanbullulara hayırlı olsun ' dedi.
Parkın açılışını Vali Hüseyin Avni Mutlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gerçekleştirdi.

Mutlu 'Biz halkımızın emrindeyiz. Hiç kimse parklarımızı bloke edemez. Parkları bloke etmek istemeyenlere asla ve asla müsaade etmeyiz. Hukuk dışı herhangi bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir.' dedi.

Vali Hüseyin Avni Mutlu şunları söyledi:

“Gezi Parkı'nın ne kadar mükemmel hale getirildiğini gördük. Belediye başkanı ve ekibine teşekkür ediyorum. İstanbul 'a yeni bir cennet köşesi kazandırılmıştır. Artık bir eksiği yok. Fevkalede güzel bir park olmuş. Hayırlı olsun. Halkımız 24 saat parkımızı gelip dolacaklar. Parklar halk içindir.' 

Bu yaz sıcağında serin bir mekan. Ağaçlarla, çiçeklerle süslü bir mekan. İnşallah bugünden itibaren kullanıma açılmış olması nedeniyle de ümit ediyorum halkımız tarafından beğenilerek takdir edilerek İstanbulluların hizmetine girecek. Bugünden itibaren yapmış olduğum çalışmalar kapsamında Gezi Parkı'nın tamamlandığını gördük. Bundan sonra da eksiklikler çıkarsa bu da zamanla giderilecektir. Gerçekten fevkalade bir park olmuş. Her zaman daha fazlası halkımızın hakkıdır. Belediyemiz bundan sonraki çalışmalarını da yoğun bir şekilde sürdürecek. İstanbul'umuzda şuanda açık olduğunu ifade ettik. Gelecek insanlarımız 24 saat parkımızı gezip dolaşabilecek. Parklar ne içindir, halk içindir. 14 Milyon İstanbullunun istifadesi içindir, parklar aileler, çocuklar gençler toplumumuzun bütün kesimlerinin en yoğun şekilde kullanımına açıktır. İstanbullulara hayırlı olsun diyorum. İstanbullulara ait bir parkın, İstanbullularla buluşma vaktidir. Ben herkesi gezmek üzere buraya davet ediyorum.

İFTAR ÇADIRI KURULACAK MI?


Bu konuyla ilgili pek çok spekülasyonlar yapılıyor. Beyoğlu Belediyesi'nin böyle bir faaliyeti söz konusu değildir. Elbette ki geleneksel olarak belediyelerimizin farklı yerlerde yaptığı gibi Beyoğlu Belediyemizin burada da bir etkinliği var. Ramazan ayına mahsus sadece iftarın orucun açılması için bir kaç saatlik bir etkinlik olacak. Ama bu bir çadır kurma ramazan etkinlikleri yapma gibi bir faaliyet olmayacaktır. Ramazan saatlerinin dışında bütün gün yani yine halkımız Gezi Parkı'nı kullanacak.

Yani, az önce bir şey söyledim. Bunlar hedefimiz nedir burada halkımızın parklarımızı kullanması. Parklar halkındır, 14 milyon insanımızındır. Halkımıza ait olan parkları halkın giremeyeceği, huzuru olmayacağı, çocuklarını git salıncakta sallan rahat rahat, yaşlı teyzeler amcalar geldiğinde burada oturup serinleyeceğim diyemez. Gene burası gösteri alanına dönüştü havasına dönüştürülürse bu halka eziyettir. Bunu en iyi değerlendirecek yine halktır. Gösteri yapmak isteyen kişiler yasalarda var olan haklarını kullanma konusunda bizden izin isterse onlara gereken izni veririm. Ama yapılmış bir talep olmaksızın bu park bize aittir diyen bir grup kendini halkın yerine koyarak gelip Gezi Parkı'nın bizden başka sahibi yoktur derse buna müsaade etmeyiz. Bunu açık ve net söylüyorum. Burası İstanbulluların kullanabileceği bir mekân olarak hizmete açıyoruz.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile