TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

Taksim'de Gezi Parkı gösterilerine polisin müdahale etmesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

Taksim Meydanı'ndaki yasadışı pankartları temizlemeye yönelik 11 Haziran günü gerçekleştirilen polis müdahalesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli göstericinin'uyuşturucu ticareti suçundan arandığı ortaya çıktı. Taksim'de gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen Furkan E., Narkotik Şube Müdürlüğü'ne sevkedildi. Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Taksim Meydanı'nın çeşitli yerlerine göstericiler tarafından asılan pankartları temizlemek için düzenlenen operasyon sırasında TOMA aracının altına giren Furkan E.'yi polis güçlükle çıkararak gözaltına almıştı. Furkan E.'nin, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde yapılan Genel Bilgi Taraması'nda uyuşturucu ticareti yapmaktan aranıyor olduğu belirlendi. Zanlı E.'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

26 KİŞİYE TUTTUKLAMA TALEBİ

Bu arada Gezi Parkı olaylarıyla ilgili adliyeye gönderilen 59 kişiden, aralarında sosyal medyada polis diye lanse edilen SDP'li Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 26'sı tutuklanma, 5'i de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Davutoğlu:Muhalefet kolaycılığa kaçtı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Haber Türk ekranlarında yayınlanan Basın kulübü programında Gezi Parkı protestolarına ilişkin olarak muhalefetin kolaya kaçan tutumunu eleştirdi.

'' Taksim projesinin yayalaştırılmasına hem evet diyeceksiniz sonra da sokağa çıkacaksınız, bu bir muhalefet değil.Burada samimiyet de yok çevre bilinci de yok. '' diyen Dışişleri bakanı '' Ağaçların sökülüp başka yere dikilme süresi başladığında bu sadece yayalaştırmyala ilgili bir projeydi '' diye konuştu.

Davutoğlu '' CHP'li Belediye meclisleri eğer bir muhalefet olsaydı, dönüp devlet adamlığı bilinci içinde biz bu projeye evet dedik ;ama diğerine karşıyız bu sebeple bu projeyi istismar etmeyin, diğerinde hepimiz farklı görüşler bildirelim derlerdi. '' diye konuştu.

Davutoğlu ,muhalefetin kolaycılığa kaçtığını ,Kılıçdaroğlu'nun Kadıköy mitingini iptal etmesinin bile bir tür provokatif hareket olduğunu söyledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile