Taksim Meydanı'ndaki esnaf İstiklal Caddesi'ni kapatarak gösteri yapan eylemcilere tepki gösterdi.

Günlerdir yaşanan olaylardan olumsuz etkilendiklerini belirten esnaf, eylemcilerle tartıştı.

'Gezi Parkı'olaylarını bahane ederek günlerdir yaşanan gerginlik, bugün de devam etti. Yolu kapatan eylemcileri defalarca uyaran polis, akşama doğru göstericilere müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçışan göstericilerle polis arasında çatışma devam ediyor. İstiklal Caddesi'ni kapatan gruba polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulunuyor. Çevre esnaf ise eylemcilerin yaptıkları gösterilerin, kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek duruma tepki gösterdi.

Eylemcilerle tartışan esnaf, "Kaç gündür iş yapamıyoruz. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor." şeklinde konuştu.

Topbaş: 2020 Olimpiyatları Hayal Olur

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı eylemlerini ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Eylemlerin ekonomik ve sosyal açıdan ülkeye zarar verdiği belirten Topbaş, "Bu sıkıntılar devam ederse 2020 hayal olur" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gezi Parkı olaylarının artık sona erdirilmesi için çağrı yaptı.

Başkan Topbaş, sosyal medyayı iyi kullanan ve dil bilen gençlerden dünyaya her şeyin düzeldiğine dair mesaj vermesini istedi.

Kadir Topbaş'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

Bizler yarınlarımız olan gençlerimizle birlikte daha doğruları bulmak zorundayız. Bu sıkıntıları geride bırakmak adına. Çekişmeleri ortadan kaldıracak ve birlikte olacak adımları atmak zorundayız. Her gün bir başka gerekçe bulunarak orada toplanma çağrıları yapılabilinir bunu biz 68 kuşağı olarak geçmişte yaşadık. Lütfen buna fırsat vermeyelim. Benim bundan isteğim, turizm sektörünü tekrar ayağa kaldırmak, sosyal medyayı çok iyi kullanan gençlerimiz dünyaya bu mesajları vermek suretiyle bu sıkıntıları geride bırakacağımızı ifade edebilirler.

Önümüzde 2020 olimpiyatları var. Bununla ilgili artık karar aşamasına elinmiş ve son iki aya girilmiş durumdayız. Bu devam ederse 2020 olimpiyatları hayal olur. Kim kaybeder millet olarak biz kaybederiz, kim kaybeder İstanbul kaybeder kim kazanır bunu herkes çok iyi biliyor. Bizler de yönetimler olarak burada bundan sonraki süreçlerde halkımızın sıkıntılarını dikkate alarak farklı bir yönetim anlayışını ortaya koyacağımızı ifade etmiştim. Taksim'deki düzenlemeler sadece yayalaştırmayla ilgili olduğunu sonradan öğrenen eylemci arkadaşlar var. Fakat bunu kullanmak isteyen bir takım gruplar ortaya çıktı onun arkasından da başka gruplar ortaya çıktı. İçerde toplantı halinde olduğumuz turizmciler gerçekten burada endişe içerisindeler. Bu biraz daha devam ederse bunu aşamayacak duruma gelebiliriz. Turizmden aldığmıız paylar düşebilir. Burada ben İstanbulluları bu hassasiyete davet ediyorum. Kötü sözler söylenebilir, farklı şeyler ortaya konulabilir ama kötü sözler kişinin kendisine aittir.

Kaybettiğimiz ve geride bıraktığımız sıkıntıları yeniden toparlayıp düzeltme adına beraberce el ele vererek 14 milyonluk bir aile olarak barış ve hoşgörünün hakim olduğu bir geleceği birlikte hazırlayabiliriz.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile