Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'da darbe karşıtlarına müdahale olaylarını yakından takip ediyor.

Başbakan Erdoğan, Mısır güvenlik güçlerinin Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında günlerdir darbe karşıtı gösteri yapan Mısırlılara sert müdahalesi hakkında erken saatlerde bilgilendirildi.

Başta Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile telefonla görüşen Başbakan Erdoğan, uluslararası temaslara başladı.

Şu anda Türkiye, Mısır'daki olaylarla ilgili yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyor.

AA EKİBİNE GÖZALTI
Bu arada Mısır'daki olaylar sırasında Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesini görüntüleyen Anadolu Ajansı ekibi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğünde görevli kameraman Ahmed Said ile fotomuhabiri Muhammed Hossam, olayları çektiği sırada askerler tarafından gözaltına alındı.

AA ekibinin çektiği fotoğraf ve görüntülere el koyan güvenlik güçleri, bir süre sonra Said ile Hossam'ı serbest bıraktı.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndan yapılan canlı yayınların kesildiği ve jammer'lar yardımıyla göstericilerin iletişim kanallarını kullanmalarının engellendiği de iddia ediliyor.

Erdoğan: Darbenin Arkasında İsrail Var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Mısır'da gerçekleştirilen darbenin arkasında İsrail'in olduğunu iddia etti.
AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Mısır'daki darbeye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Mısır'da gerçekleştirilen darbenin arkasında İsrail'in olduğunu söyledi.

ELİMİZDE BELGELER VAR

'Demokrasinin yolu sandıktan geçer' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Sandık milli iradenin ta kendisidir. Şu anda işte Mısır'da uygulanan budur. Mısır'da ne diyorlar 'demokrasi sandık' değildir. Arkasında neresi var? İsrail var. Çünkü; elimizde belgesi var, 2011 seçimleri öncesinde Fransa'da yapılan bir oturumda  Adalet Bakanı ile Fransa'dan bir entellektüel o da Yahudi, orada aynen şu ifadeyi kullanıyorlar; 'Mısır'da Müslüman Kardeşler seçimi kazansa da, onlar kazanamayacaktır çünkü; Demokrasi sandık değildir.' şeklinde konuştu.

SANDIKLARA SAYGI GÖSTERİLMELİDİR

Batı'nın demokraside tanımı yakalaması gerektiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, 'Eğer bu yakalanamazsa, öğrenilemezse demokrasinin tanımındaki bu çelişkiler bu çatışmalar dünyayı bir başka yere doğru taşıyacaktır. O da nedir? Otokratik rejimlere doğru taşıyacaktır. Bizim endişemiz budur. Eğer halkın iradesinin egemen olduğu bir dünya istiyorsak o dünya halkın iradesinin tecelli ettiği sandıklara saygı göstermelidir' dedi.

Bugün ulaştığımız seviyenin son derece önemli ve bir o kadar da değerli olduğunu ifade eden Erdoğan 'Bugün ulaştığımız seviyeyi muhafaza edemezsek hem tarih karşısında hem ecdat karşısında hem de bu aziz millet karşısında mahçup oluruz' dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile