Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır'da darbe karşıtlarına müdahale olaylarını yakından takip ediyor.

Başbakan Erdoğan, Mısır güvenlik güçlerinin Kahire'deki Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında günlerdir darbe karşıtı gösteri yapan Mısırlılara sert müdahalesi hakkında erken saatlerde bilgilendirildi.

Başta Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile telefonla görüşen Başbakan Erdoğan, uluslararası temaslara başladı.

Şu anda Türkiye, Mısır'daki olaylarla ilgili yoğun bir diplomasi trafiği sürdürüyor.

AA EKİBİNE GÖZALTI
Bu arada Mısır'daki olaylar sırasında Mısır güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına müdahalesini görüntüleyen Anadolu Ajansı ekibi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı Ortadoğu Bölge Müdürlüğünde görevli kameraman Ahmed Said ile fotomuhabiri Muhammed Hossam, olayları çektiği sırada askerler tarafından gözaltına alındı.

AA ekibinin çektiği fotoğraf ve görüntülere el koyan güvenlik güçleri, bir süre sonra Said ile Hossam'ı serbest bıraktı.

Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndan yapılan canlı yayınların kesildiği ve jammer'lar yardımıyla göstericilerin iletişim kanallarını kullanmalarının engellendiği de iddia ediliyor.

Her Firavun'un bir Musa'sı vardır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin pazar ilçesinde halka hitap etti.
Konuşmasında Mısır'da gerçekleştirilen katliama da değinen Başbakan Erdoğan, 'Unutmayın ki her Firavun'un bir Musası vardır. Er ve ya geç gelecek. Ve bunlar da o şehitlerimizin kanlarında boğulacaklar' dedi.

İşte Erdoğan'ın yaptığı konuşmadam öne çıkan bölümler;

Dün Recep Tayyip Erdoğan vakfı olarak toplandık. Bu vakıfla bir çalışmayı başlatıyoruz. İstiyoruz ki en kaliteli akademisyenler gelsin ders versin. Bunun alt yapısını yapıyoruz.

İnşallah okuyan öğrencilerimiz dünyanın değişik yerlerinden gelen hocalardan eğitim öğretim alacaklar.

10 yıldır hamdolsun kardeşlerim çay sorunumuzu büyük ölçüde çözdük. Artık bakıyorsunuz organik çay, beyaz çay, yeşil çay üretilmeye başlandı. Artık derelerimizde dökülen çay yok, çöpe atılan çay yok.

Düşünün Suriye'de 100 bin insan öldürülüyor. Nerede bu BM Güvenlik Konseyi? Zevk alıyorlar. Türkiye'de Erdoğan'a diktatör diyorlar. Diktatörün olduğu yerde diktatör diyemezler. Sen Erdoğan'a diktatör diyeceksin ve elini kolunu sallayacaksın, bu nasıl diktatör ya? Özgürlüğün önünü biz açtık.

Esma'nın elinde molotof kokteyli yoktu, çakı bile yoktu. Esma'nın elinde sadece dualar vardı. Babası Biltaci cezaevinde. Ona maktup yazdı. Seninle vakit geçiremedim diyordu, ama seninle Allah Resülu'nun sancağının altında beraber olacağız diyordu. Bitmedi babasını tutukladılar. Bitmedi kardeşini tutukladılar. Bunlar zannediyorlar ki tutuklaya tutuklaya bitirecekler. Bitiremeyeceksiniz.

Unutmayın ki her firavunun bir Musası vardır. Er ve ya geç gelecek. Ve bunlar da o şehitlerimizin kanlarında boğulacaklar.

Biz dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile