TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

Taksim'de Gezi Parkı gösterilerine polisin müdahale etmesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

Taksim Meydanı'ndaki yasadışı pankartları temizlemeye yönelik 11 Haziran günü gerçekleştirilen polis müdahalesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli göstericinin'uyuşturucu ticareti suçundan arandığı ortaya çıktı. Taksim'de gözaltına alınarak Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülen Furkan E., Narkotik Şube Müdürlüğü'ne sevkedildi. Gezi Parkı eylemleri nedeniyle Taksim Meydanı'nın çeşitli yerlerine göstericiler tarafından asılan pankartları temizlemek için düzenlenen operasyon sırasında TOMA aracının altına giren Furkan E.'yi polis güçlükle çıkararak gözaltına almıştı. Furkan E.'nin, Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde yapılan Genel Bilgi Taraması'nda uyuşturucu ticareti yapmaktan aranıyor olduğu belirlendi. Zanlı E.'nin emniyetteki sorgusu sürüyor.

26 KİŞİYE TUTTUKLAMA TALEBİ

Bu arada Gezi Parkı olaylarıyla ilgili adliyeye gönderilen 59 kişiden, aralarında sosyal medyada polis diye lanse edilen SDP'li Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 26'sı tutuklanma, 5'i de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç: Hedef Başbakan Erdoğan'ı yerinden etmek

Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, Gezi Parkı eylemleriyle başlayan olaylar için, 'Hedefte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var, onu yerinden etme operasyonu' dedi.
Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, Gezi Parkı eylemleriyle başlayan olaylar için, "Hedefte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var, onu yerinden etme operasyonu" dedi.

S Haber ekranlarında Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bu olayı file benzeten Bulaç, "Neresinden tutarsanız o şekilde tarif edersiniz.. Ama filin kendisi var, resmin bütününü görmek lazım" dedi.

"Bu olayın bir eylem boyut var" diyen Ali Bulaç, "Taksim-Gezi Parkı, Ankara- Kızılay, Kuğulupark, İzmir, Tunceli, Eskişehir, Antalya vs. Şu anda eylem boyutu bir aşamaya geldi. Benim şahsi kanaatime göre üçüncü aşamasına girdi, devam edecek gibi görünüyor çünkü. Bu olayın iç siyasetle ilgili boyutu var, uluslarası boyutu var ve tabiki sosyolojik boyutu var. Bunları göz önünde bulundurarak filin resmini görebiliriz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Bulaç şöyle devam etti:

"ULUSLARARASI BİR İRADE SOSYOLOJİK ZEMİN ÜZERİNDE OPERASYON YAPIYOR"

"Bir defa bunun uluslararası boyutunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu masumhane bir şey değil. Fakat komplo teorisiyle de bu olayı izah etmek doğru değil. Uluslararası bir irade sosyolojik bir zemin üzerinde operasyon yapıyor. Uluslararası boyutuna baktığımız zaman hedef tahtasında Türkiye'nin zayıflatılması hedefinin yattığını düşünmüyorum. Yeni hedefte Türkiye'de sürekli bir istikrarsızlık yaratmak yok, hükümet yok, AK Parti de yok. Hedefte Recep Tayyip Erdoğan var. Doğrudan Erdoğan'ı yerinden etme operasyonudur." BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile