Tek Kisilik Basin Açiklamasi

Tek Kisilik Basin Açiklamasi

Büro Emekçileri Sendikasi Erzurum Il Temsilcisi Kaplan, SGK Binasi önünde tek basina ve tek kisilik bir basin açiklamasi yapti.

Büro Emekçileri Sendikasi(BES) Erzurum Temsilcisi Namik Kemal Kaplan, tek basina hak arayarak Sosyal Güvenlik Kurumu önünde basin açiklamasi metnini okudu, artan is yüküne dikkat çekti.

Kaplan, milyonlara hizmet eden ve EYT’nin bütün yükünü sirtinda tasiyan sosyal güvenlik emekçilerine tesekkür edilmesi bir yana; yol, yemek, personel servisi, izin, fazla mesai ücreti ve benzeri kazanilmis haklarinin verilmemesi ile karsi karsiya olduklarini belirterek,“ Ne çabuk unutuldu, EYT sürecinde sosyal güvenlik emekçilerinin sabah, aksam hafta sonu demeden fedakarca çalisirken bakanlarin sorumsuz açiklamalari yüzünden vatandasla karsi karsiya kalmalari. Çabuk unutuldu EYT sürecinde verilen ikramiye, uzmanlik, 3600 Ek gösterge sözleri. Oysaki 2022 Yilinda 689 bin 523 kisiye emekli ayligi baglanirken, EYT Yasasi geregince 2023 Yilinda 2 milyar 484 bin 335 kisiye emekli ayligini bu vaatleri yapan ve sözlerinde durmadan kaybolan bakanlar degil olaganüstü gayretle sosyal güvenlik emekçileri baglamislardir.” dedi.

“SGK emekçileri somut adim bekliyor”

SGK emekçilerinin 85 milyona kisiye 32 bin 981 çalisan ile hizmet verdigini vurgulayarak, “2009 Yilinda 682 aktif sigortaliya bir SGK personeli düserken bugün bu rakam 760 aktif sigortaliya bir personel olarak gerilemistir. Bu da EYT yasasi olmasa dahi Sosyal Güvenlik Kurumu’nun artan is yüküne göre personel sayisinin yetersiz oldugunun açik göstergesidir. Sosyal Güvenlik Kurumu personeli kamu kurumlari arasinda en düsük ücretle çalistirilmaktadir. Tamami üniversite mezunu olan, yillarca KPSS’ye hazirlanarak yüksek puanlarla atamasi yapilan SGK Emekçileri açlik sinirindaki bir ücretle çalistirilmaktadirlar. Milyonlarca vatandasa hizmet veren onlarin emekli ayligini baglayan sosyal güvenlik emekçilerinin geleceginde emeklilik görülmemektedir.”seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile