Bakan Dinçer'in Kırıkkale Ziyareti

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Hakkari’de terör örgütü yandaşları tarafından yakılan ve kullanılamaz hale gelen okulun tadilata alındığını, ekim ayı sonunda hizmete devam edeceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, öğretmen evi toplantı salonunda vali, kaymakamlar, belediye başkanları, il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile bir araya gelerek, kentteki eğitim durumunu masaya yatırdı. Dinçer, basına kapalı toplantı sonrasında AK Parti İl Başkanlığında basın açıklaması yaptı. Bakan Dinçer, bir basın mensubunun Hakkari’de terör örgütü yandaşları tarafından ateşe verilen okulların durumunu sorması üzerine, “Onların amaçlarını sizler de biliyorsunuz. Orada eğitimin aksamasını sebebiyet veriyorlar. Çocuklarımızı başka okullara aldık. O okulu da ekim ayı sonuna kadar yeniden eğitime hazırlayacağız. Biz görevimizi yapacağız” dedi.

Dinçer, yapılan eğitim değerlendirme toplantısı ile ilgili olarak ise, “Kırıkkale’nin daha iyi bir konuma gelmesi için, ulusal düzeydeki başarının artırılması ve eğitimin kalitesinin geliştirilmesi için bir program icra ettik. İlk toplantıda yaptığımız tespitlere göre Kırıkkale, eğitimde, özellikle fiziki altyapı itibariyle oldukça iyi bir noktaya gelmiş görünüyor. Türkiye ile mukayese edildiğinde derslik başına öğrenci sayısına, öğretmen başına öğrenci sayısına ve ikili eğitim yapma oranlarına bakıldığında Türkiye ortalamalarının çok daha iyi bir konumda bulunuyor. Derslik başına öğrenci sayımız 25’in altında, öğretmen başına öğrenci sayımız 20’nin altına düşmüş görünüyor ve Türkiye’deki diğer illerle mukayese edilmeyecek kadar tekli eğitim yapılıyor. Doğrusu ben bununla iftihar ettim. Emeği geçen büyün il yöneticilerine teşekkür ediyorum. '4+4+4' ile ilgili çok güzel, sancısız bir geçiş yapılmış, bütün okullarımızda eğitim tam tekmil devam ediyor. Okullaşma oranlarına göre Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans yakalanmış ama hedef olarak biz bu yıl bütün eğitim kademelerinde yüzde yüz okullaşmayı sağlayacak ek tedbirleri de görüştük. Bundan sonra Kırıkkale’de eğitimin niteliğini konuştuk. Umarım daha güzel günler bizi bekliyor” diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile