Belediyelerin Kadin Konukevi Takibi

Belediyelerin yeni kadin konukevi açip açmadiklari valiliklerce takip edilerek Içisleri Bakanligi’na bildirilecek, konukevi açan belediyeler de Iller Idaresi Genel Müdürlügü internet sitesinden kamuoyuna duyurulacak.

Valiler, belediyelerin yeni kadin konukevi açip açmadigini takip edecek ve açilan konukevleri Iller Idaresi Genel Müdürlügü’ne bildirilecek. Genel müdürlük de yeni kadin konukevlerini hizmete alan belediyeleri 3 ayda bir internet sitesinden yayinlayarak kamuoyuna duyuracak.

Valiliklere 1 Nisan’da gönderdigi "Kadina Yönelik Siddetle Mücadele 2022 Faaliyet Plani Genelgesi" ile kadin konukevlerinin sayisi artirilmasini isteyen Içisleri Bakanligi, 5393 sayili Belediye Kanunu’ndaki hüküm geregince büyüksehir belediyeleri ile nüfusu 100 binin üzerindeki belediyelerin kadin konukevi açmak zorunda oldugunu vurguladi. Ayrica bakanlik genelgesinde, bu konuda gerekli takibin yapilarak ilgili belediyelerce en az 10 yeni kadin konukevi/siginmaevi açilmasinin saglanmasi talep edildi.

Belediye Kanunu’nun 14. maddesinde “Büyüksehir belediyeleri ile nüfusu 100 binin üzerindeki belediyeler, kadinlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorunda. Diger belediyeler de mali durumlari ve hizmet önceliklerini degerlendirerek kadinlar ve çocuklar için konukevleri açabilirler” hükmü yer aliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile