CHP'de Yumruklu İstifa Skandalı

CHP'de Yumruklu İstifa Skandalı

CHP içinde son günlerde yaşanan gerginlikler İzmir’de skandala dönüştü.

CHP İzmir'de uzun süredir iki gruplu bir yapıda işleyen ve kararların büyük kısmına oy çokluğuyla imza atan il disiplin kurulunda, iki üye arasında şok bir olay yaşandı.

İl yönetiminin disipline sevk ettiği Prof. Dr. Kayhan Kantarlı'nın partiden ihraç edilmesi ve Çiğli İlçe Yöneticisi Hakan Ayaz'ın tedbirinin kaldırılmasına yönelik oy çokluğuyla verilen kararlar, il disiplin kurulu üyeleri arasında hesaplaşmaya dönüştü.

İl disiplin kurulu üyesi İsmet Güven'in, CHP Bayraklı Üyesi Mehmet Yılmaz'la birlikte bir diğer disiplin kurulu üyesi olan Mustafa Karagöz'ün evine gittiği ve baskıyla Karagöz'ün istifasını aldığı öne sürüldü. İddialara göre Güven, akşam saatlerinde evine gittiği Karagöz'ü dışarı çağırarak arabaya bindirmek istedi, Karagöz'ün kabul etmemesi üzerine de yumruk attı. Bunun üzerine Mehmet Yılmaz arabadan inerek araya girdi. Güven'in arabaya binmeyen Karagöz'e sert bir dille “Kafana göre davranıyorsun. Bizim dediğimizi yapmıyorsun istifa edeceksin” dediği öğrenildi. Güven'in daha sonra Karagöz'le birlikte eve girdiği ve baskıyla istifasını aldığı biliniyor.

Yaşananlardan diğer disiplin kurulu üyelerinin haberdar olması sonrasında, Karagöz'e ulaşan bazı isimlerin konuyu il başkanlığı ile genel merkeze taşıma kararı aldığı öğrenildi. Karagöz'ün de il disiplin kurulu üyelerinin devreye girmesi üzerine olayı anlatan ve istifayı baskı altında verdiğini ifade ettiği şikayet dilekçesi yazdığı öğrenildi.

Karagöz'ün baskı altında istifa ettiğine yönelik yazdığı dilekçenin öğle saatlerinde il sekreterliğine teslim edildiği belirtildi. İl yönetiminin dilekçeyi il yönetim kurulu toplantısında işleme koyacağı belirtildi. İl disiplin kurulunda da Güven'in durumunun masaya yatırılması ve MYK'ya sevk edilmesi bekleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile