Filipinler'de Ebu Seyyaf Şiddeti

Filipinler'in güneyinde Ebu Seyyaf örgütünün, mayıs ayından bu yana rehin tuttuğu bir Malezya vatandaşını başını keserek öldürdüğü bildirildi.

Jolo Ortak Çalışma Grubu Komutanı General Alan Arrojado, Bernard Then adlı 39 yaşındaki Malezya vatandaşının, Filipinler'in güneyinde Jolo Adası'ndaki Indanan kentinde öldürüldüğünü açıkladı.

Elektrik mühendisi Then'in, Ebu Seyyaf militanları tarafından Jolo Adası'nın dağlık Butaran bölgesinde tutuldukları tahmin ediliyordu.

Then, Thien Nyuk Fun adlı kişiyle Sabah eyaletine bağlı Sandakan kentindeki bir restorandan kaçırılmıştı. Malezyalı mühendisin öldürülmesine sebep olarak, ailesinin Ebu Seyyaf'ın istediği fidyeyi ödememesi gösteriliyor.

Diğer rehine Thien Nyuk Fun, ailesinin 9 Kasım'da fidyeyi ödemesi üzerine serbest bırakılmıştı.

- Malezya Başbakanı Rezak'tan tepki

Malezya Başbakanı Necip Rezak, Ebu Seyyaf'ın Then'i öldürmesini tepkiyle karşılayarak, olayı "barbarca ve zalimce" sözleriyle nitelendirdi.

Rezak, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, "Şahsım, hükümet ve tüm Malezyalılar, vatandaşımız Bernard Then'in öldürülmesi karşısında sarsıldık. Yetkililere, bu barbarca ve zalimce eylemi düzenleyenlere karşı harekete geçmeleri ve bu kişilerin adalet önüne çıkarılmasını temin etmeleri çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile